Tips & inspiratie

Voor iedereen die een foodtruck wil boeken of een pop-up event met rollende keukens wil organiseren.

buurtfeest

12 berichten

Holy Dogs op een festival
Een foodtruck voor elk event

Stel, je organiseert een event en je wilt verschillende foodtrucks inzetten voor je catering. Hoe bepaal je dan wat voor soort foodtrucks je moet boeken? Met wat voor eten? Als je samenwerkt met een traditionele cateraar, zal hij met de voorstellen komen. Nu je de catering samenstelt met gerechten uit verschillende foodtrucks, bepaal je dit zelf. We noemen een aantal aandachtspunten waarmee je rekening kunt houden.

Melted Icecream
9 wel heel bijzondere foodtrucks

Foodtrucks komen in alle bedenkbare soorten, maten, kleuren en vormen. Klein, groot, oud, duurzaam... We zetten 9 wel heel bijzondere exemplaren vanuit de hele wereld voor je op een rij.

Man Bij Wafelkar
Waarom evenementen een foodtruck nodig hebben

Gelukkig hoeven we het op festivals en evenementen al lang niet meer te doen met een portie slecht doorbakken frites of een slappe hamburger. Zowel de traditionele catering als foodtruckers serveren inmiddels smaakvol en gezond eten. Naast lekker eten bieden foodtrucks vaak net wat extra’s. En daarom heeft ook jouw event een foodtruck nodig.

Buitengewoonbakfiets
7 foodtruck trends

Een jaar of vier á vijf geleden was de nieuwigheid van foodtrucks op zijn hoogtepunt. Foodtruckfestivals schoten als paddenstoelen uit de grond, waarbij een festival regelmatig uit niet meer bestond dan een dertigtal trucks in een park. Dat concept an sich is inmiddels nauwelijks meer levensvatbaar, maar als onderdeel van een event zijn foodtrucks onverminderd geliefd. Dit zijn de trends in de volwassen geworden mobile foodbranche.

Fish&Chips Foodtruck
5 tips voor een perfecte foodtruckervaring

Foodtrucks worden veel en vaak ingezet voor allerlei evenementen. Niet verrassend, want foodtrucks brengen veel extra’s met zich mee, waaronder flexibiliteit, een fijne vibe en uitstekend eten. En … hun eigen logistieke uitdagingen. Dit is wat je als eventplanner moet weten om een perfecte foodtruckervaring neer te zetten.

Kasboek
Kosten voor een foodtruckeigenaar

Een foodtruckeigenaar koopt een goedkoop tweedehands truckje, pimpt hem leuk op en kan aan de slag… Toch?’ Dat het daar niet bij blijft, verbaast niemand. Maar met welke kosten heeft een foodtruckeigenaar te maken? We zetten het hier voor je op een rij. Voor jou als organisator van een evenement is het meteen een mooie lijst van aandachtspunten wanneer je een foodtruck boekt: ‘Zeg, hoe zit het met je verzekeringen?’

Foodtrucks Op Een Rijtje
Foodtrucks zonder food

Een foodtruck zonder food?! Is dat niet als een concert zonder muziek? Zeker niet, want ook fun-activiteiten kunnen uitstekend vanuit een leuk retro voertuig of object plaatsvinden.

Barista koffiezetapparaat
Een koffietruck zonder barista?

We noemen het vaker in onze blogs: bij foodtrucks gaat het om kwaliteit en beleving. Topnotch eten en drinken in een vrolijke festivalsfeer waar je blij van wordt. Met een koffietruck hebben je gasten een ware koffiebeleving dankzij de fijne retro uitstraling, kwalitatief uitstekende koffie, verschillende soorten melk én de onmisbare barista die precies weet wat hij doet. Dus nee, een koffietruck kan wat ons betreft niet zonder een barista en we vertellen je graag waarom.

Champagnebar Bruiloft Buitengewoon Bubbels
Aandachtspunten voor een foodtruck op je bruiloft

Net als andere events en feestjes, zijn bruiloften steeds meer gericht op beleving. En hoe kun je jouw familie en vrienden nu beter de sfeer laten beleven dan door informeel en lekker eten uit foodtrucks!

Manic Organic Duurzame Foodtruck
Deze 5 foodtrucks ademen duurzaamheid

Staat voor jou duurzaamheid hoog op je lijstje of organiseer je een event waarbij duurzaamheid een hoofdrol speelt, dan houd je hier natuurlijk rekening mee tijdens het boeken van een foodtruck.

Merkactivatie in de Soulbeats bus
Merkactivatie met een foodtruck

Met brand activation, merkactivatie in goed Nederlands, breng je je merk tot leven bij je doelgroep. Je doelgroep bereiken en ‘beraken’. En dan liever in het hart dan in het hoofd. Zodat je merk blijft hangen en je doelgroep zin heeft om jouw product of dienst te kopen. Om dit te bereiken, wacht je niet tot je doelgroep naar jou toekomt, daarvoor zoek je hem op. En dus ga je mobiel. Hup, de weg op!

Roti
De Surinaamse keuken

Vrijwel iedereen kent een Surinaamse toko in de buurt waar je heerlijke roti of saoto soep kan halen. Een snelle hap in de lunchpauze of Surinaamse ‘comfort food’ voor het diner. Mensen samen brengen met gezelligheid en heerlijk eten, dat is waar de Surinaamse cultuur voor staat.

1 2 3 4

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.