Tips & inspiratie

Voor iedereen die een foodtruck wil boeken of een pop-up event met rollende keukens wil organiseren.

buurtfeest

12 berichten

Say cheese! De 7 heerlijkste foodtrucks met kaas in de hoofdrol

Kaas is een heel veelzijdig product. Je hebt het in onnoemelijk veel varianten uit heel veel verschillende landen. Je kunt het op veel manieren bereiden en verwerken in oneindig veel gerechten. Dat zie je ook terug in de foodtrucks die wij voor onze cheese lovers hebben verzameld!

07-03-2022
5 x de lekkerste sushi on the roll

Sushi, don’t we love it all? Ik ken bijna niemand die niet met liefde zijn tanden zet in zo’n heerlijk stukje sushi. Of eigenlijk is het natuurlijk de bedoeling dat je dat stuk in zijn geheel in je mond stopt. Dat zorgt soms voor niet zulke charmante momenten of een knoeibende. Met stokjes eten is niet ieders specialiteit, maar we hebben het er allemaal voor over.

21-02-2022
Eten volgens het Paleo dieet - terug naar de oertijd

Vroegah… Maar dan echt heel, heel lang geleden was er geen chocolade, geen yoghurt en geen pizza of frisdrank. De oermens moest op jacht om voedsel te verzamelen. Hun maaltijden bestonden voornamelijk uit groenten, fruit, noten en zaden en af en toe wat vlees of vis. Vandaag de dag wordt het steeds populairder om weer terug te gaan naar deze manier van eten. 

24-01-2022
5 trends voor 2022 waar ook foodtrucks wat mee kunnen

Foodtruckeigenaren kunnen heel goed inspelen op trends. De foodtruck an sich is al redelijk trendy en leent zich goed voor verschillende concepten en innoverende ideeën.

11-01-2022
Sfeervolle foodtrucks voor jouw kerstborrel

Kerst, you love it or you hate it. Ik ben er dol op! Gezellige lichtjes en glitter all over the place. Leuke cadeautjes shoppen voor mijn dierbaren en heerlijke hapjes, drankjes en diners in overvloed. Ik heb zelfs Wham die me s ’ochtends wekt met Last Christmas. Yep, love it!

16-12-2021
Hamburger
De 5 vetste foodtrucks

Een vette hap, iedereen zwicht er wel eens voor. Een goed gevulde hamburger als ultiem katervoedsel, een patatje oorlog als heimelijk genoegen tijdens je zwangerschap of een bitterbal of kaastengel voor de lekkere trek tijdens een VrijMiBo. Tja, gezond is anders… maar lekker is het wel!

30-11-2021
Groente in mand
Eten volgens de seizoenen doe je met deze 8 herfstgroenten

Als we het hebben over duurzaamheid - en daar hebben we het best vaak over - dan gaat het al snel over lokale producten en eten volgens de seizoenen. Kies je voor seizoensproducten, dan betekent dat vaak dat de producten in of op Nederlandse bodem zijn gegroeid. Of in een land hier niet ver vandaan. Hierdoor legt het product een kortere reis af voordat het in de winkel belandt en dat is natuurlijk voordelig voor het milieu.

15-11-2021
Aardappelen
Stamppot, stamppot, stamppot

Heerlijke kost in de winterse maanden - alhoewel je tegenwoordig ook zomerse recepten hebt. De échte Nederlandse stamppot. Maar hoe Nederlands is dit veelzijdige gerecht eigenlijk? Met de winter in aantocht moet de waarheid maar eens boven tafel komen. Dat stamppot voor veel Nederlanders een geliefd gerecht is, staat buiten kijf. Maar de oorsprong is toch niet helemaal typisch Nederlands.

09-11-2021
Foodtruck in de sneeuw
5 x winterkost uit een foodtruck

De wind giert om je oren, het kwik daalt onder 0 en het is langer donker dan licht. Echt het type weer om thuis op de bank onder een dekentje te kruipen. Maar ook in de winter is het heel gezellig om een festival of evenement te organiseren. Omdat het vroeg donker wordt, kun je het al snel sfeervol maken met leuke lichtjes of een vuurtje. En daar hoort uiteraard iets lekkers en iets warms bij.

01-11-2021
Fajita's
Burrito, Taco of Fajita - wat is jouw favoriet?

Mexicaanse gerechten worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Ze gebruiken een grote verscheidenheid aan ingrediënten, technieken en smaken. Heb jij een favoriet, of vind je ze allemaal even lekker? 

25-10-2021
Noedelsoep
Vietnamese keuken - meer dan alleen een loempiakar

Wie kent hem niet, het kraampje op de markt met Vietnamese loempia’s. Altijd lekker zo’n hartige snack. Maar verder is de Vietnamese keuken nog best onbekend. Alhoewel er wel steeds meer restaurants met deze specifieke Aziatische keuken oppoppen.

11-10-2021
Komkommers en tomaten
Biologisch eten, wat is dat nou precies?

Bij Brandstof Events zijn we groot voorstander van biologisch eten en duurzaam ondernemen. We besteden er graag aandacht aan en leren je er meer over in onze blogs. De term biologisch eten hoor je - gelukkig - erg vaak voorbijkomen. We kunnen ons er allemaal wel een voorstelling van maken, maar hoe zit het nou precies? En is biologisch ook meteen duurzaam of ligt dat net weer anders.

27-09-2021
1 2 3 4

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.