Tips & inspiratie

Voor iedereen die een foodtruck wil boeken of een pop-up event met rollende keukens wil organiseren.

buurtfeest

12 berichten

Burgers en maiskolven
Actie in de taxi… uhhh foodtruck

Een foodtruck is sowieso een verrijking van je feestje of evenement. Verwen je gasten met heerlijke versnaperingen en creëer een unieke sfeer. Wil je er echt een bijzondere dag van maken, huur dan een foodtruck die ook workshops verzorgt.

13-09-2021
Hamburger op bord
6 Tips om meer geld te verdienen met je foodtruck

Het concept is er, de foodtruck is er, maar hoe breng je jouw gerechten nou aan de man? Net als bij de verkoop van andere producten is marketing en een verkoopstrategie belangrijk. Zorg dat je naamsbekendheid krijgt, dat men weet wie je bent en wat je verkoopt. Zorg dat je zichtbaar bent en jezelf bij het juiste publiek presenteert.

10-09-2021
Donut naast notitieblok
Vergunningen en regels: hier moet je als foodtruckeigenaar aan voldoen

In Nederland moet je aan heel wat regels voldoen, voordat je eten of drinken uit een foodtruck mag gaan verkopen. Je hebt te maken met wettelijke eisen rondom je voertuig, verplichte verzekeringen, hygiënecodes en standplaatsvergunningen. Daar moet je ook best wel even induiken want de boetes op het niet voldoen aan de eisen kunnen flink oplopen. We helpen je hier alvast een eind op weg.

23-08-2021
Ketchup op burger
Voedselveiligheid en voldoen aan de HACCP-regels

Elk bedrijf dat met voedsel omgaat, moet werken volgens de principes van HACCP. Een hele mond vol. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points (in goed Nederlands: gevarenanalyse en kritische controlepunten). Klinkt behoorlijk serieus en tja, dat is het eigenlijk ook wel. Het systeem brengt in kaart wat er fout kan gaan en beter nog, hoe je voorkomt dát er iets fout gaat.

16-08-2021
Frietjes en burgers
Een foodtruck huren voor een kleine groep, kan dat?

Je hebt een feest gepland en het lijkt je een fantastisch idee om de catering door een fancy foodtruck te laten verzorgen. Maar ja, je gaat ook weer geen honderden mensen uitnodigen. Lukt dat dan eigenlijk wel? Een foodtruck laten komen wanneer de groep iets kleiner is? Het korte antwoord op deze vraag: zeker weten dat dat lukt! Natuurlijk heb je te maken met kosten, maar we geven je 3 slimme tips om het kostenplaatje super haalbaar te houden.

09-08-2021
Photobooth
Entertainment vanuit een mobiele truck

Kinderen hebben vermaak nodig. De concentratie is niet altijd van lange duur en verveling kan snel toeslaan. Gelukkig kunnen kinderen zich onderling goed vermaken en zijn er locaties met speeltuinen of ander vermaak. Is dit er niet of wil je graag een extra activiteit toevoegen, dan is er genoeg entertainment in te huren. Misschien niet altijd vanuit een mobiele truck, maar wat niet is kan nog komen. Laat je inspireren door dit artikel en wie weet sta jij straks met je eigen schminktruck of entertainmentbakfiets op feesten en partijen.

02-08-2021
Roze cake met ballonnen
De 5 gezelligste foodtrucks voor kinderen

Slaat de paniek bij jou ook toe, de dagen voorafgaand aan de verjaardag van je kroost? Wat moet je nu weer organiseren voor het kinderfeestje. Wie nodig je allemaal uit op het verjaardagsfeest en vermaakt iedereen zich dan wel. Is er wel genoeg eten en voor ieder wat wils?

Of heb je iets anders te vieren, bijvoorbeeld een bruiloft of jubileum waar ook veel kinderen bij aanwezig zijn. Hoe zorg je er dan voor dat die zich ook vermaken…

26-07-2021
Blauwe foodtruck
De beste locaties voor jouw bruiloft met foodtruckcatering

Foodtruckcatering is al bijna niet meer weg te denken en is een ideale manier om de gasten op je bruiloft te voorzien van de lekkerste hapjes en drankjes. Niet alle locaties bieden de mogelijkheid om zelf de catering te regelen. Mocht je dus van plan zijn om één of meerdere foodtrucks in te huren op je bruiloft, kijk dan goed of de trouwlocatie hierin kan voorzien.

15-07-2021
Watermeloen en champagne
Luxe foodtrucks en cateraars voor de echte fijnproever

Uit een foodtruck komen alleen maar hotdogs of simpele happen, toch? Niks fancy’s aan. Mis! Foodtrucks zijn hip and happening, ook bij de wat chiquere gelegenheden. Op jouw classy bruiloft of zakenevent met belangrijke klanten misstaat een van onderstaande foodtrucks absoluut niet.

05-07-2021
Pizza in steenoven
La Dolce Vita - de 5 smakelijkste Italiaanse Foodtrucks

Buon giorno! We kunnen het moeilijk ontkennen. Italian food is comfort food. Krachtige espresso, romig ijs, zijdezachte mozzarella, knapperige pizza’s en heerlijk gevulde pasta’s. Loopt het water je al in de mond? Voor elke gelegenheid is de Italiaanse keuken een goed idee.

28-06-2021
Snacks
Een ode aan de ultieme snack, de bitterbal

Dé bitterbal. Mijn forever favoriete snack. En naast mij van nog vele anderen. Het knapperige korstje, de zachte ragout, de hartige smaak en het perfecte formaat om even lekker door de mosterd, truffelmayonaise of ander lekker sausje te halen. Ja, de bitterbal is perfect.

17-06-2021
Proostmoment
De leukste Nederlandse Foodtruck Festivals in 2021

Festivals, we hebben ze al een jaar niet gezien helaas. Wat zou het fijn zijn als we deze zomer - of in het najaar - weer met zijn allen samen kunnen genieten van een hapje en een drankje. Van een aantal Foodtruck Festivals is al een datum bekend en hopelijk gaat dat gewoon door. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

14-06-2021
1 2 3 4

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.