Tips & inspiratie

Voor iedereen die een foodtruck wil boeken of een pop-up event met rollende keukens wil organiseren.

buurtfeest

12 berichten

Pizza in steenoven
La Dolce Vita - de 5 smakelijkste Italiaanse Foodtrucks

Buon giorno! We kunnen het moeilijk ontkennen. Italian food is comfort food. Krachtige espresso, romig ijs, zijdezachte mozzarella, knapperige pizza’s en heerlijk gevulde pasta’s. Loopt het water je al in de mond? Voor elke gelegenheid is de Italiaanse keuken een goed idee.

Een ode aan de ultieme snack, de bitterbal

Dé bitterbal. Mijn forever favoriete snack. En naast mij van nog vele anderen. Het knapperige korstje, de zachte ragout, de hartige smaak en het perfecte formaat om even lekker door de mosterd, truffelmayonaise of ander lekker sausje te halen. Ja, de bitterbal is perfect.

Proostmoment
De leukste Nederlandse Foodtruck Festivals in 2021

Festivals, we hebben ze al een jaar niet gezien helaas. Wat zou het fijn zijn als we deze zomer - of in het najaar - weer met zijn allen samen kunnen genieten van een hapje en een drankje. Van een aantal Foodtruck Festivals is al een datum bekend en hopelijk gaat dat gewoon door. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

Checklist voor een bedrijf
3 oorzaken van het mislukken van een foodtruckavontuur

Het klinkt zo eenvoudig. Een foodtruck beginnen. Zo overzichtelijk ook. Want wat heb je nou helemaal nodig? Een leuk truckje, die vind je vast wel online. Je bent dol op koken, je vindt festivals helemaal geweldig en je hebt al flink wat ideeën voor je menu. Dit bedoelen ze nou met je werk maken van je hobby. Zeker weten dat het een succes wordt!

Green verlicht
Streetfoodtrends voor 2021 en daarna

We hebben een aantal opvallende trends in streetfood voor 2021 en daarna voor je verzameld. Verschillende factoren zijn van invloed geweest op de ontwikkeling van streetfood. Natuurlijk is er de Covid19 pandemie, maar ook veranderende consumentenvoorkeuren en een toenemende bewustwording van onze invloed op het klimaat spelen een grote rol.

Volkswagen busje in hippiestijl
Soorten foodtrucks

Zeg je foodtruck, dan zeg je vintage. Het overgrote deel van de foodtrucks die je op festivals aantreft, zijn vintage exemplaren uit de vorige eeuw. Oldtimers van tenminste 25 tot 30 jaar oud met een nostalgisch uiterlijk. De bekendste zijn de Citroen HY en de Volkswagen T1 of T2 en ook een Peugeot J7 zie je met enige regelmaat voorbijkomen.

Planet Earth First op lantaarnpaal
Vegan: meer dan een stukje komkommer

Een grote sticker of een groen schapkaartje waar het woord ‘vegan ’op staat. Dit heb je vast wel eens gezien bij de vleesafdeling of bij het zuivel in de supermarkt. Vegan? Is dat niet hetzelfde als vegetarisch? Waarom zie je opeens overal vegan alternatieven?

Poffertjes: oer-Hollands genieten

Een jeugdsentiment die de meeste Nederlanders delen is de poffertjeskraam. Als klein kind zaten we in trance te kijken naar hoe het meisje achter de poffertjeskraam, het beslag met precisie in de gietijzeren gaatjes goot. Bij het omdraaien werd de goudbruine kleur van de poffertjes zichtbaar. Als ze eenmaal in het bakje zaten, ging de grote zeef met poedersuiker over de portie heen. Als laatste stap, de blokjes boter aan een houten stokje met een Nederlandse vlaggetje erop. Voordat je de eerste hap nam, was de boter al over de poffertjes heen gesmolten. Dit alles resulteerde in een warm, zoet en romig hapje.

Buitengewoonbakfiets in een weiland
5 verschillende bakfietsen, voor ieder wat wils

Foodtrucks zijn hot! Maar misschien ben je nog in de veronderstelling dat het huren van een foodtruck een hele organisatie is. Dat valt reuze mee! Zeker bakfietsen zijn zeer toegankelijk. Valt er wat te vieren en heb jij een leuke locatie uitgezocht in bijvoorbeeld een park of ander gebied waar verder geen voorzieningen zijn? Een bakfiets met de heerlijkste drankjes en hapjes is dan zeker een uitkomst

Burger in foodtruck
Tips tegen het weggooien van eten

Maar liefst 34 kilo voedsel verdwijnt per jaar, per persoon in Nederland in de prullenbak. Ongelooflijk veel dus. Als consument zijn er verschillende dingen die je kunt doen om zo min mogelijk eten te verspillen. Maar ook als eigenaar van een foodtruck kun je zorgdragen voor minder foodwaste. Erg belangrijk wanneer je graag duurzaam wilt ondernemen en sommige dingen zijn super simpel toe te passen.

Hotdog Frietjes In Karton
Hoe verduurzaam je je foodtruck?

Je hebt één grote droom en dat is om ooit je eigen foodtruck te hebben. Of misschien heb je die droom al verwezenlijkt en heb je er al één (of twee). Droom je daarnaast ook van een betere wereld, dan heb je je vast wel eens afgevraagd wat je zoal kunt doen om je foodtruck en alles daaromheen duurzaam te maken.

Mexicaanse Taco's
De Mexicaanse keuken

Culinair Mexico is gevarieerd en veelzijdig. Met dank aan de Amerikanen, die van grote invloed zijn geweest op het ontstaan van de Tex-Mex keuken in het noorden van het land. Zo ziet de echte Mexicaanse keuken eruit en dit zijn negen redenen om ervan te genieten.

1 2 3

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.