Tips & inspiratie

Voor iedereen die een foodtruck wil boeken of een pop-up event met rollende keukens wil organiseren.

buurtfeest

12 berichten

Checklist voor een bedrijf
3 oorzaken van het mislukken van een foodtruckavontuur

Het klinkt zo eenvoudig. Een foodtruck beginnen. Zo overzichtelijk ook. Want wat heb je nou helemaal nodig? Een leuk truckje, die vind je vast wel online. Je bent dol op koken, je vindt festivals helemaal geweldig en je hebt al flink wat ideeën voor je menu. Dit bedoelen ze nou met je werk maken van je hobby. Zeker weten dat het een succes wordt!

10-06-2021
Green verlicht
Streetfoodtrends voor 2021 en daarna

We hebben een aantal opvallende trends in streetfood voor 2021 en daarna voor je verzameld. Verschillende factoren zijn van invloed geweest op de ontwikkeling van streetfood. Natuurlijk is er de Covid19 pandemie, maar ook veranderende consumentenvoorkeuren en een toenemende bewustwording van onze invloed op het klimaat spelen een grote rol.

10-06-2021
Hotdog Frietjes In Karton
Hoe verduurzaam je je foodtruck?

Je hebt één grote droom en dat is om ooit je eigen foodtruck te hebben. Of misschien heb je die droom al verwezenlijkt en heb je er al één (of twee). Droom je daarnaast ook van een betere wereld, dan heb je je vast wel eens afgevraagd wat je zoal kunt doen om je foodtruck en alles daaromheen duurzaam te maken.

07-05-2021
Mexicaanse Taco's
De Mexicaanse keuken

Culinair Mexico is gevarieerd en veelzijdig. Met dank aan de Amerikanen, die van grote invloed zijn geweest op het ontstaan van de Tex-Mex keuken in het noorden van het land. Zo ziet de echte Mexicaanse keuken eruit en dit zijn negen redenen om ervan te genieten.

07-05-2021
Holy Dogs op een festival
Een foodtruck voor elk event

Stel, je organiseert een event en je wilt verschillende foodtrucks inzetten voor je catering. Hoe bepaal je dan wat voor soort foodtrucks je moet boeken? Met wat voor eten? Als je samenwerkt met een traditionele cateraar, zal hij met de voorstellen komen. Nu je de catering samenstelt met gerechten uit verschillende foodtrucks, bepaal je dit zelf. We noemen een aantal aandachtspunten waarmee je rekening kunt houden.

07-05-2021
Melted Icecream
9 wel heel bijzondere foodtrucks

Foodtrucks komen in alle bedenkbare soorten, maten, kleuren en vormen. Klein, groot, oud, duurzaam... We zetten 9 wel heel bijzondere exemplaren vanuit de hele wereld voor je op een rij.

07-05-2021
Man Bij Wafelkar
Waarom evenementen een foodtruck nodig hebben

Gelukkig hoeven we het op festivals en evenementen al lang niet meer te doen met een portie slecht doorbakken frites of een slappe hamburger. Zowel de traditionele catering als foodtruckers serveren inmiddels smaakvol en gezond eten. Naast lekker eten bieden foodtrucks vaak net wat extra’s. En daarom heeft ook jouw event een foodtruck nodig.

07-05-2021
Buitengewoonbakfiets
7 foodtruck trends

Een jaar of vier á vijf geleden was de nieuwigheid van foodtrucks op zijn hoogtepunt. Foodtruckfestivals schoten als paddenstoelen uit de grond, waarbij een festival regelmatig uit niet meer bestond dan een dertigtal trucks in een park. Dat concept an sich is inmiddels nauwelijks meer levensvatbaar, maar als onderdeel van een event zijn foodtrucks onverminderd geliefd. Dit zijn de trends in de volwassen geworden mobile foodbranche.

07-05-2021
Fish&Chips Foodtruck
5 tips voor een perfecte foodtruckervaring

Foodtrucks worden veel en vaak ingezet voor allerlei evenementen. Niet verrassend, want foodtrucks brengen veel extra’s met zich mee, waaronder flexibiliteit, een fijne vibe en uitstekend eten. En … hun eigen logistieke uitdagingen. Dit is wat je als eventplanner moet weten om een perfecte foodtruckervaring neer te zetten.

07-05-2021
Kasboek
Kosten voor een foodtruckeigenaar

Een foodtruckeigenaar koopt een goedkoop tweedehands truckje, pimpt hem leuk op en kan aan de slag… Toch?’ Dat het daar niet bij blijft, verbaast niemand. Maar met welke kosten heeft een foodtruckeigenaar te maken? We zetten het hier voor je op een rij. Voor jou als organisator van een evenement is het meteen een mooie lijst van aandachtspunten wanneer je een foodtruck boekt: ‘Zeg, hoe zit het met je verzekeringen?’

07-05-2021
Foodtrucks Op Een Rijtje
Foodtrucks zonder food

Een foodtruck zonder food?! Is dat niet als een concert zonder muziek? Zeker niet, want ook fun-activiteiten kunnen uitstekend vanuit een leuk retro voertuig of object plaatsvinden.

07-05-2021
Barista koffiezetapparaat
Een koffietruck zonder barista?

We noemen het vaker in onze blogs: bij foodtrucks gaat het om kwaliteit en beleving. Topnotch eten en drinken in een vrolijke festivalsfeer waar je blij van wordt. Met een koffietruck hebben je gasten een ware koffiebeleving dankzij de fijne retro uitstraling, kwalitatief uitstekende koffie, verschillende soorten melk én de onmisbare barista die precies weet wat hij doet. Dus nee, een koffietruck kan wat ons betreft niet zonder een barista en we vertellen je graag waarom.

07-05-2021
1 2 3 4

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.