Say cheese! De 7 heerlijkste foodtrucks met kaas in de hoofdrol

Kaas is een heel veelzijdig product. Je hebt het in onnoemelijk veel varianten uit heel veel verschillende landen. Je kunt het op veel manieren bereiden en verwerken in oneindig veel gerechten. Dat zie je ook terug in de foodtrucks die wij voor onze cheese lovers hebben verzameld!

Door: Ruby

07-03-2022

Voor elk moment van de dag

Kaas, ik ben er dol op - en dat is nog zacht uitgedrukt. Harde kazen, zachte smeuïge kaasjes, uit Nederland, Frankrijk, Spanje of Italië. Gesmolten of op een kaasplankje. Bij de borrel, door de salade of op brood. Als dessert kies ik standaard kaas en ik kan m’n geluk niet op als je zelf je kazen mag kiezen van de kaaskar. Kater? Dan is een tosti of uitsmijter met druipende kaas het ultieme ontbijt. Wat ik het meeste miste tijdens mijn 7 maanden durende reis door Azië? Je raadt het vast al… Kaas.

Just say Cheese

Iedereen heeft wel eens een kaasmomentje volgens eigenaren Hanneke en René. Naast hun twee verschillende Just Say Cheese foodtrucks, hebben ze ook nog een Just Say Pizza foodtruck. Maar waar het hier om gaat is kaas, kaas en nog eens kaas. Wat ze serveren; kaasfondue, camembert uit de oven, een 100% kaasburger, kaaskroketten, een kaasplank, boeren nacho’s met gesmolten kaas en Panini’s - uiteraard - met kaas. En, als kers op de taart… Cheesecake!

Lees meer over Just Say Cheese.

Mobile Street Food - Cheese Fondue

Hoe meer kaas er overheen zit, hoe beter! En daar ben ik het helemaal mee eens. De mobiele kaasfondue truck van Mobile Street Food brengt kaasfondue naar een hoger niveau. Zelf noemen ze het kaas dippen. Ze presenteren het gesmolten goud op een onweerstaanbare manier en gieten het zo vanuit de pan over je zelfgekozen dippers.

De fondue bereiden ze met een droge Chardonnay en een Franse Emmentaler - de allerbeste kaas voor een fondue. Je kiest zelf waarmee je de kaasfondue wilt dippen:

  • Krokante groentechips
  • Gefrituurde tortilla met huisgemaakte BBQ-specerijen
  • Vers afgebakken zuurdesembrood
  • Huisgemaakte crostini’s met tijm, rozemarijn en zeezout
  • Groente crudités zoals bospeen, komkommer, radijs en mini pomodori’s
  • Rozemarijn stengels
  • Gepofte kriel in schil met citroen en oregano

En alle dippers combineer je met diverse toppings die al voor je klaar staan. Zoals geroosterde nootjes, krokant uitgebakken pancetta en groene kruiden. Om je vingers bij af te likken!

Lees meer over Mobile Street Food.

Kaasfondue van Event Toppers

Soms moet je het gewoon simpel houden. Kaas en brood, what else do you need? Uit een vintage en gezellig ogende foodtruck serveren ze 3 soorten biologische kaasfondue. Kies uit Hollandsche kaas, blauwe kaas of geitenkaas. Een vers stuk Turks brood erbij om het bakje helemaal mee leeg te schrapen. Heerlijk! En geschikt voor grote gezelschappen, want ze kunnen maar liefst 800 porties per uur serveren.

Lees meer over de kaasfondue truck van Event Toppers.

Kaasplankje vanuit de Simca

Kaas zoals kaas moet zijn. Puur met een stukje notenbrood en vergezeld van een Portje. Voor de echte Bourgondiër is dit een feest. Vanuit een Simca - dat is een oud Frans automerk - worden kaasplanken geserveerd. En niet de minste… Met maar liefst keuze uit vijf soorten kaas en verschillende varianten daarvan is er genoeg te kiezen:

  • Witschimmelkazen (zoals Brie de Meaux en Camembert de Normandie)
  • Geiten- en schapenkazen (Crementell, geitenbrie en chèvre)
  • Harde en halfharde kazen (zoals Manchego, Passendale, Cheddar, Boerenkaas en Comté)
  • Rode korstkazen (zoals Chaumes, Reblochon en Bon Tallegio)
  • Blauwschimmels (zoals Blue Stilton, Gorgonzola, Fourme d’Ambert en Roquefort)

Daarnaast is er nog noten- en vijgenbrood en keuze uit verschillende soorten Port, waaronder Ruby port - het is me gewoon op het lijf geschreven - en Tawny port. Een echte toevoeging voor een evenement met een culinair publiek.

Lees meer over de Simca van McKili.

Foodtruck De Tostibus

De Tostibus

Tosti’s zijn er voor elk moment. Als ontbijt, lunch of avondeten en zelfs als tussendoortje. Het maakt eigenlijk niet uit. En wat is het basis ingrediënt van een tosti? Ja, kaas natuurlijk! Een tosti kaas of ham/kaas blijft natuurlijk lekker, maar inmiddels zijn er ook zat andere varianten te bedenken. Denk aan de caprese, een tosti met mozzarella, tomaat, pesto en basilicum. Of een tosti met geitenkaas of brie, honing en walnoten. Of met blauwe kaas en salami. De mogelijkheden zijn weer eindeloos en de Tostibus weet daar wel raad mee!

De Tostibus - een prachtige opgeknapte Citroen HY uit 1968 - is een foodtruck met een nostalgisch uiterlijk een beleving an sich. Door de unieke uitstraling zijn zij op elk event een echte eyecather!

Aan de buitenkant is de originele uitstraling van de bus zoveel mogelijk behouden, maar aan de binnenkant schuilt een moderne keuken die voldoet aan de HACCP. Binnen in die moderne keuken worden overheerlijke good old tosti’s & andere lekkernijen bereid.

Op de kaart staan 5 klassieke tosti’s en maar liefst 20 luxe varianten. Kiezen wordt dus een uitdaging, je bent gewaarschuwd! Ook is het mogelijk om nog soep, wraps, broodjes of nacho’s toe te voegen aan het assortiment.

Drankje erbij? Ook dat is mogelijk. Van (h)eerlijke koppen koffie & thee tot frisdrank, bier, wijn en fancy cocktails; de keuze is reuze!

Lees meer over de Tostibus.

Kaas en worst op wielen

Uit hun oude Peugeot J7 uit 1972 serveren Julio en Lotte - zoals de naam al doet vermoeden - kaas en worst. Ze verkopen ambachtelijke delicatessen van kleine producenten uit de regio en zelfgemaakte snacks en maaltijden. Julio is afdeling worst en maakt ook zelf worsten en Lotte is afdeling kaas. Je kunt gerechten of hapjes bestellen om direct op te eten of producten kopen om mee te nemen. Je vindt Kaas en Worst op events, foodmarkten of als onderdeel van een pop-up restaurant, maar ook zijn ze in te huren voor feesten en partijen.

Het aanbod passen ze aan op het event of het seizoen. Zo serveren ze in de zomer lekkere borrelplanken en in de winter bijvoorbeeld kaasfondue of Duitse braadworst.

Lees meer over Kaas en worst op wielen.

Raclette Foodtruck

Bij raclette - een Zwitsers gerecht - wordt meestal een ronde kaas doormidden gesneden. De kaas wordt eenzijdig, aan de binnenkant verwarmd door vuur, een speciale oven of een raclette-toestel. Na een tijdje kan de gesmolten kaas eraf geschraapt worden. De gesmolten kaas kun je op een broodje doen of eten met aardappels en vleeswaren en meestal wordt er nog een zuurtje aan toegevoegd, bijvoorbeeld augurk of zilveruitjes.

In de Raclette foodtruck smelten ze de kaas om vervolgens over een zuurdesembroodje te gieten. Of kies voor de Mexiclette en gebruik de kaas voor over een portie nacho’s. Als derde optie kun je ook nog kiezen om de kaas over een broodje bockworst te gieten, lekker met wat currysaus en een zuurtje.

Lees meer over Raclette Foodtruck.

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.