5 x de lekkerste sushi on the roll

Sushi, don’t we love it all? Ik ken bijna niemand die niet met liefde zijn tanden zet in zo’n heerlijk stukje sushi. Of eigenlijk is het natuurlijk de bedoeling dat je dat stuk in zijn geheel in je mond stopt. Dat zorgt soms voor niet zulke charmante momenten of een knoeibende. Met stokjes eten is niet ieders specialiteit, maar we hebben het er allemaal voor over.

Door: Ruby

21-02-2022

Japans, toch?

De sushi zoals we het nu kennen komt inderdaad uit Japan, maar de oorsprong van de sushi komt uit Zuidoost-Azië. Ongeveer tweeduizend jaar geleden gebruikten ze langs de Mekong rivier rijst als conserveringsmiddel voor gezouten vis. De vis werd in gekookte rijst gelegd en dat ging fermenteren. De gefermenteerde rijst werd uiteindelijk weggegooid en alleen de vis werd gegeten. Een goede manier om vis langer houdbaar te maken en dat vonden ze uiteindelijk ook in China en Japan waar de methode ook bekend werd. In de eeuwen die volgden, veranderde deze methode van vis eten mee met de Japanse keuken.

Vanaf ongeveer de 16e eeuw werd rijst ook echt een onderdeel van de sushi en werd het ook opgegeten in plaats van weggegooid. De gefermenteerde rijst had een beetje een zurige smaak. Door toevoeging van rijstazijn werd dezelfde zurige smaak verkregen en was fermenteren niet meer nodig. Fijn, want door het gebruik van de wijnazijn verdween ook de stinkende geur die de vis met gefermenteerde rijst met zich meebracht.

Begin 19e eeuw - Tokyo. Mensen konden zich meer veroorloven en verse zoetwatervis en zeevruchten werden populair. Er werd volop geëxperimenteerd met sushi en verschillende vissoorten en groenten. Dit leidde tot de opening van verschillende sushirestaurants in Tokyo. Helaas werd deze stad in 1923 verwoest door een aardbeving en de restauranteigenaren zochten hun heil in andere steden. Zo verspreidde het sushi concept zich door het hele land en later ook over de rest van de wereld. Dat gebeurde doordat Japanse immigranten restaurants openden in de Verenigde Staten. En tja, als je het in Amerika maakt, dan volgt ook de rest van de wereld.

Niet alleen 'all-you-can-eat'

Hoe verser, hoe lekkerder en iedereen heeft wel een favoriete roll of snack. Want zeg nou eerlijk, bij zo’n (all you can eat) sushi tent zijn de gyoza’s en gefrituurde garnalen toch ook niet te weerstaan?! En waarom zouden we dit alleen eten bij een van de ‘all you can eats’, hipperdepippe restaurants of bestellen voor thuis? Sushi is ook uitermate geschikt om te verkopen vanuit een foodtruck en een heerlijk hapje voor op een event of borrel. Zie jij dit ook helemaal zitten, lees dan even verder!

Sushi Time

Bij Sushi Time ben je aan het juiste adres voor sushi! Catering, een lopende band of een foodtruck. Het is allemaal mogelijk! Met hun sushi on wheels hebben ze al op vele grote evenementen gestaan. Ze hebben 3 mini foodtrucks en 1 daarvan beschikt zelfs over een aanhanger met barbecue. Voor de echte sushi ervaring kun je ook kiezen voor de lopende band. Deze is in verschillende maten te installeren, van 2,50 meter tot 7 meter lang. De heerlijkste sushi komt op kleine schaaltjes voorbij en je gasten kunnen ter plekke zelf hun gerechtjes kiezen en van de band af pakken. Pas op, je wordt hier behoorlijk hebberig van!

Lees meer over Sushi Time.

Food Escape

Bij Food Escape serveren ze meer dan alleen sushi. Ze zijn gespecialiseerd in de Japanse keuken en serveren ook gerechten als Takoyaki en Okonomiyaki. Sushi speelt dus zeker niet de hoofdrol hier, maar eigenlijk is het wel leuk om ook eens andere Japanse gerechten onder de aandacht te brengen. De populariteit van sushi belooft in ieder geval veel goeds. De foodtruck wordt gerund door Japanse chefs en is te boeken voor events en feesten en partijen.

Lees meer over Food Escape.

Concepts on location

De Aziatische tak van Concepts on Location biedt genoeg keuze in zowel sushi, sashimi en poké bowls als dim sum en steamed buns. Ze hebben een Piaggio als foodtruck, maar ook hebben ze een streetfood huisje en ‘to go’ counters. Concepts on Location komt niet alleen op festivals en evenementen maar verzorgt ook Aziatisch eten bij je thuis. Ze passen zich eenvoudig aan de opdrachtgever aan.

Lees meer over Concepts on location.

The Sushi Truck

Sushi smaakt het lekkerst wanneer het direct bereid wordt met verse ingrediënten. De sushi meesters van The Sushi Truck bereiden de sushi live tijdens je event, zodat je gasten met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe de sushi wordt gemaakt. Er is een ruime keuze aan verschillende soorten sushi die per stuk worden geserveerd in kleine bamboe bakjes. Toch nog andere wensen? Alles is bespreekbaar.

Lees meer over The Sushi Truck.

Sushi Bob Foodtruck

Deze sushi foodtruck is één van de catering onderdelen van PartyCare. Ze bieden 4 verschillende sushi & grill arrangementen én 1 drankarrangement. Alle arrangementen bestaan uit koude sushi, warme snacks, grillgerechten, bijgerechten en eventueel sashimi. Maar ook kun je zelf je eigen arrangement samenstellen. Het drankarrangement bevat naast de standaarddranken zoals frisdrank, bier en wijn ook Japanse Sake en een Japans welkomstdrankje.

Lees meer over Sushi Bob.

Nog lang niet verzadigd

Wat mij dan toch opvalt, is dat er voor zo’n populair gerecht maar weinig foodtrucks te vinden zijn. Terwijl sushi de perfecte snack is om vanuit een foodtruck te serveren. Je kunt het vers bereiden want er is niet veel ruimte voor nodig. Het wordt koud geserveerd, dus je hebt geen ovens nodig. Wel een koeling om alle verse vis en groenten goed te koelen. Je kunt het leuk presenteren en in verschillende portiegroottes aanbieden. Een heerlijk hapje voor bij de borrel, het kan chique of het kan simpel. Het kan vega of je kunt uitpakken met mooie vis en zelfs vlees. Kortom, je kunt er alle kanten mee op, succes gegarandeerd!

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.