Tips & inspiratie

Voor iedereen die een foodtruck wil boeken of een pop-up event met rollende keukens wil organiseren.

buurtfeest

10 berichten

Stroomkabels
Stroomvoorziening regelen voor foodtrucks

Een foodtruckeigenaar heeft stroom nodig om op locatie te kunnen werken en de organisator van het evenement is er meestal verantwoordelijk voor dat deze stroomvoorziening aanwezig is. Een heel enkele foodtruck heeft bereidingsapparatuur dat werkt op gas, maar dat zijn uitzonderingen. Staat een foodtruck in of naast een bedrijfsgebouw met de nodige stroomvoorzieningen, dan is het een kwestie van ‘inprikken en draaien maar’. Maar ja, waarop aan te sluiten midden in een weiland?

01-01-0001
Volkswagen busje in hippiestijl
Soorten foodtrucks

Zeg je foodtruck, dan zeg je vintage. Het overgrote deel van de foodtrucks die je op festivals aantreft, zijn vintage exemplaren uit de vorige eeuw. Oldtimers van tenminste 25 tot 30 jaar oud met een nostalgisch uiterlijk. De bekendste zijn de Citroen HY en de Volkswagen T1 of T2 en ook een Peugeot J7 zie je met enige regelmaat voorbijkomen.

06-04-2021
Planet Earth First op lantaarnpaal
Vegan: meer dan een stukje komkommer

Een grote sticker of een groen schapkaartje waar het woord ‘vegan ’op staat. Dit heb je vast wel eens gezien bij de vleesafdeling of bij het zuivel in de supermarkt. Vegan? Is dat niet hetzelfde als vegetarisch? Waarom zie je opeens overal vegan alternatieven?

07-05-2021
Poffertjes: oer-Hollands genieten

Een jeugdsentiment die de meeste Nederlanders delen is de poffertjeskraam. Als klein kind zaten we in trance te kijken naar hoe het meisje achter de poffertjeskraam, het beslag met precisie in de gietijzeren gaatjes goot. Bij het omdraaien werd de goudbruine kleur van de poffertjes zichtbaar. Als ze eenmaal in het bakje zaten, ging de grote zeef met poedersuiker over de portie heen. Als laatste stap, de blokjes boter aan een houten stokje met een Nederlandse vlaggetje erop. Voordat je de eerste hap nam, was de boter al over de poffertjes heen gesmolten. Dit alles resulteerde in een warm, zoet en romig hapje.

07-05-2021
Buitengewoonbakfiets in een weiland
5 verschillende bakfietsen, voor ieder wat wils

Foodtrucks zijn hot! Maar misschien ben je nog in de veronderstelling dat het huren van een foodtruck een hele organisatie is. Dat valt reuze mee! Zeker bakfietsen zijn zeer toegankelijk. Valt er wat te vieren en heb jij een leuke locatie uitgezocht in bijvoorbeeld een park of ander gebied waar verder geen voorzieningen zijn? Een bakfiets met de heerlijkste drankjes en hapjes is dan zeker een uitkomst

07-05-2021
Burger in foodtruck
Tips tegen het weggooien van eten

Maar liefst 34 kilo voedsel verdwijnt per jaar, per persoon in Nederland in de prullenbak. Ongelooflijk veel dus. Als consument zijn er verschillende dingen die je kunt doen om zo min mogelijk eten te verspillen. Maar ook als eigenaar van een foodtruck kun je zorgdragen voor minder foodwaste. Erg belangrijk wanneer je graag duurzaam wilt ondernemen en sommige dingen zijn super simpel toe te passen.

07-05-2021
Champagnebar Bruiloft Buitengewoon Bubbels
Aandachtspunten voor een foodtruck op je bruiloft

Net als andere events en feestjes, zijn bruiloften steeds meer gericht op beleving. En hoe kun je jouw familie en vrienden nu beter de sfeer laten beleven dan door informeel en lekker eten uit foodtrucks!

06-05-2021
Manic Organic Duurzame Foodtruck
Deze 5 foodtrucks ademen duurzaamheid

Staat voor jou duurzaamheid hoog op je lijstje of organiseer je een event waarbij duurzaamheid een hoofdrol speelt, dan houd je hier natuurlijk rekening mee tijdens het boeken van een foodtruck.

23-04-2021
Merkactivatie in de Soulbeats bus
Merkactivatie met een foodtruck

Met brand activation, merkactivatie in goed Nederlands, breng je je merk tot leven bij je doelgroep. Je doelgroep bereiken en ‘beraken’. En dan liever in het hart dan in het hoofd. Zodat je merk blijft hangen en je doelgroep zin heeft om jouw product of dienst te kopen. Om dit te bereiken, wacht je niet tot je doelgroep naar jou toekomt, daarvoor zoek je hem op. En dus ga je mobiel. Hup, de weg op!

02-04-2021
Roti
De Surinaamse keuken

Vrijwel iedereen kent een Surinaamse toko in de buurt waar je heerlijke roti of saoto soep kan halen. Een snelle hap in de lunchpauze of Surinaamse ‘comfort food’ voor het diner. Mensen samen brengen met gezelligheid en heerlijk eten, dat is waar de Surinaamse cultuur voor staat.

17-03-2021
1 2 3 4

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.