Personeelsfeest met foodtrucks

Op zoek naar het relaxte sfeertje van een festival? We helpen je een bedrijfsruimte, loods of buitenterrein om te toveren tot een unieke feest locatie. En zoals dat hoort op een goed feestje: met de lekkerste gerechten, dansbare muziek en passende drankjes.

Proosten met een bubbel

Bedrijfsfeest in festivalsfeer

Bij Brandstof events zijn we gek op het relaxte sfeertje van de foodtruck festivals. Alleen een eetfestijn is natuurlijk wat anders dan een bedrijfsfeest. Daarom behouden we het lekkere eten van de foodtrucks en de sfeervolle aankleding van een festival maar vullen dat aan met passende muziek, entertainment, verlichting, decoratie en branded items met huisstijlelementen van jullie bedrijf of thema.

We kunnen het je makkelijk maken en een "kant-en-klaar" festival bedrijfsfeestpakket aanbieden. Maar ook als je liever alles zelf organiseert, helpen we je graag met alleen de delen die je wilt uitbesteden. We doen het hoe dan ook samen met jou.

Sfeerimpressie en foto's

FoodtruckfestivalBedrijfsfeest met mobiele barMeerdere foodtrucks in festival stijl

Bij het organiseren van een evenement zijn vier basiselementen die altijd geregeld moeten worden en waar dus goed over na moet worden gedacht. Deze elementen zijn eten, drinken, muziek en aankleding. Hieronder gaan we per onderdeel dieper in op wat dit inhoudt en waar je aan moet denken als organisator.

Eten: Originele streetfood gerechten.

De foodtrucks die wij selecteren staan bekend om hun originele en heerlijke gerechten. Door een grote variatie aan keukens te selecteren zit er altijd iets tussen wat bij jullie past. Foodtruckeigenaren zijn gepassioneerd stoppen veel liefde in hun product. De recepten die ze gebruiken zijn tot in de detail geperfectioneerd en zitten vaak al generaties in de familie. 

Kleine hapjes en streetfood

Diner, lunchgerecht of borrelhapjes

Afhankelijk van het tijdstip en het aantal gasten adviseren wij om vooral verschillende keukens aan te bieden. Niet alle gerechten zijn geschikt als lunch, diner of borrelbite en niet iedereen heeft dezelfde smaak. Als het aantal gasten en/of het budget het toelaat, adviseren wij minimaal drie foodtrucks in te zetten.

Foodtrucks serveren meestal 2 tot 4 uur hun gerechten. Als de gerechten vers klaargemaakt worden dan kan de gemiddelde foodtruck 75 tot 150 gerechten per uur serveren.

Feestlocatie: binnen of buiten

Bij foodtrucks denk je al snel aan oude VW busjes, Citroën HY en allemaal andere prachtige voertuigen. Maar bij een binnenlocatie voor jullie feest binnen is dat soms onmogelijk. Om dan toch van de foodtruck gerechten te kunnen genieten zetten we bijvoorbeeld vintage bakfietsen in. We blijven ver weg van de witte buffettafels met bakken eten ;). Het wordt hoe dan ook gezellig!

Bakfiets gehuurd als champagnebar
Vintage bakfiets op binnenlocatie

Voor het plaatsen van een bakfiets heb je een deuropening nodig van minimaal 1,30 meter. Als die ruimte er niet is dan zijn er mogelijkheden met demontabele mobiele barren en luxe sfeerkramen. Die passen veelal door deuren vanaf 76 centimeter.

Foto credits: Buitengewoon Bubbels

Foodtruckfestival
Meerdere foodtrucks op buitenlocatie

Per foodtruck adviseren wij je minimaal 15m2 te reserveren aan ruimte. Daarnaast is het aan te raden nog zo'n 20m2 per foodtruck te reserveren voor zitplaatsen en statafels.

Foto credits: Royal BC Museum

Veelgeboekte foodtrucks voor eten op een personeelsfeest

Drinken: Mobiele bar op locatie

Met bier, fris en wijn zit je bij de bedrijfsborrel altijd goed. Maar voor jullie bedrijfsfeest pakken we uit als je dat wilt. Je hebt de keuze uit een breed aanbod mobiele barren. Ze verschillen in sfeer en formaat, maar ook in wat ze serveren. Van fris uit een flesje tot home-made lemonade. Van pils van de tap tot speciaalbiertjes. Van witte wijn tot champagne. Van cocktail tot mocktail.

Hoeveel wordt er gedronken?

Hoeveel er op een feest wordt gedronken is altijd weer de grote verrassing. Gelukkig kun je bij veel mobiele barren de drankjes (bier, wijn, fris) vaak afkopen voor een vast bedrag per persoon. Zo weet je zeker dat je binnen budget blijft. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan nacalculatie dan is een veelgebruikte inschatting: 3 drankjes per gast in het eerste uur en 2 drankjes in ieder uur daarna. Maar zul je net zien dat jouw collega's een stuk dorstiger zijn.

We raden je aan om de bar sowieso groot genoeg te maken. Of bij grotere feesten, één bar per 100 tot 125 gasten in te huren. Niets is zo vervelend als lange rijen. Die ervaring is voor pauzes tijdens een concert, niet voor jullie feest toch!?

Je kunt het basis assortiment van de mobiele bar(ren) aanvullen als dat past in jullie feestconcept en budget. We hebben een aantal leuke opties voor je op een rij gezet.

Foto credits: Buitengewoon Bubbels
Champagnebar (ook alcoholvrij)

Als je wilt toosten dan is een champagnebar, of eigenlijk iedere smakelijke bubbel, een aanrader. Maar ook op andere momenten zijn er veel liefhebbers van ... bubbels.

Foto credits: Buitengewoon Bubbels

Foto credits: CaipiBoys
Cocktailbar (ook alcoholvrij)

Altijd bijzonder goed gewaardeerd en een echte sfeermaker. Vlotte cocktailshakers en vrolijk gekleurde, mooi opgemaakte drankjes. Een assortiment van 3 tot 6 cocktails waar gasten uit kunnen kiezen is genoeg.

Foto credits: CaipiBoys

Credits: Lekker Wijnig
Proeverij op bedrijfsfeest

Het proeven van wijn, whisky, speciale bieren, tequila... Voor veel van ons een prima vermaak. Erg leuk om zo'n proefhoekje in te richten op jullie bedrijfsfeest. Gasten kunnen, eventueel onder begeleiding van een specialist, ook nog iets opsteken deze avond ;)

Foto credits: Lekker Wijnig

Foto credits: Fruitcocktail on Tour
Healthy juices bar

Als iets kleur geeft aan jullie bedrijfsfeest, dan is het wel groente en fruit. We mixen bijzonder combinaties tot gezonde drankjes. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar reken maar dat het echt lekker is!

Foto credits: Fruitcocktail on Tour

Muziek: DJ, band en entertainment.

Eten? Check! Drinken? Check! Maar vergeet de muziek niet!

Muziek en geluid zijn enorm bepalend voor de sfeer op jullie bedrijfsfeest. Het begint met de keuze op wat voor manier je muziek wilt laten horen. Ga je voor een dj of laat je een live-band de sfeer maken?

Daarnaast is het belangrijk dat er een goede geluidsinstallatie is die juist staat afgesteld. Geen bonkende bas zonder midden en hoge tonen, maar een mooi geluid op alle plekken waar je de muziek kunt horen. En een barman, band of DJ die ieder moment begrijpt welke (achtergrond)muziek en welk volume bijdraagt aan de juiste sfeer. 

Van playlist of DJ met relaxte achtergrondmuziek tot live-band voor een feestje

Het maakt nogal uit of 90% van jouw collega's onder de 25 zijn of juist bijna met pensioen. Iedere generatie heeft zo zijn eigen muziek en ieder individu voegt daar nog eens persoonlijke voorkeuren aan toe. Als organisator van jullie bedrijfsfeest kun jij bepalen welke muziek je inzet, maar het is belangrijk om rekening te houden met de doelgroep die uiteindelijk naar de muziek gaat luisteren.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van wat soort muziek je zou kunnen draaien.

Foto credits: The Petticoats

Optreden van de Petticoats

Foto credits: DJ Vintage Vinyl
Feel good, in the mood

Een DJ draait feel-good, relaxte muziek, niet te hard, niet te zacht. Iedereen kan makkelijk met elkaar praten. In principe is er vooral muziek op de achtergrond. Maar mochten de gasten er om vragen... er mag gedanst worden. En ja het volume kan eventueel ook ietsje harder...

Foto credits: DJ Vintage Vinyl

Foto credit: Dufrasnes Fotografie
Life is live

Live muziek brengt altijd iets extra's! Een band of een artiest speelt live muzieksets voor de gasten. Niet zo hard als op Pinkpop, maar met een behoorlijk volume. Je gasten hebben even het gevoel dat ze op een festival staan.

Foto credits: Dufrasnes Fotografie

Foto credits: Soulbeats
Uit je dakterras

De DJ begint het feest met lekkere, relaxte muziek. Alle tijd om bij te praten. Maar ieder uur zie je meer heupen bewegen. Niet schrikken als zelfs je, normaal zo rustige, collega in de latere uurtjes volledig uit z'n dak gaat...

Foto credits: Soulbeats

Foto credit: Dufrasnes Fotografie
Mix and match

Als je een ruimer budget hebt dan bouwen we een mix van live optredens, origineel entertainment en een DJ. Verwacht onverwachte verrassingen. Bekijk prachtige dansoptredens. Oh ja... en vergeet zelf niet te dansen.

Foto credits: Dufrasnes Fotografie

Graag gehoorde sfeermakers

Aankleding: meubilair, verlichting en decoratie

Naast dat muziek voor veel sfeer zorgt is de aankleding van je bedrijfsfeest ook erg belangrijk. Wil je dat je gasten duidelijk zien bij welk bedrijf ze zijn, of wil je ze even in een totaal andere wereld laten begeven?

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is het tijdstip van het evenement. Tijdens een lunch zijn dingen als verlichting minder belangrijk dan als je ’s avonds een feest geeft. Daarnaast is het goed om te bedenken of je je gasten wilt laten zitten met hun hapjes, of dat je ze zo snel mogelijk op de dansvloer wilt hebben.

Foto credits: Maarten van der Wal Fotografie

Van stoelen en tafels tot de kleine details

Qua aankleding kan je alle kanten op gaan. Als je het simpel wilt houden heb je met een paar tafels, wat zitplekken en paar leuke lampjes genoeg. Maar je kan er ook voor kiezen om compleet uit te pakken en de ruimte om te toveren tot discozaal inclusief discoballen en gekleurde lichten.

Wij helpen je graag met het samenstellen van de aankleding die jij belangrijk vindt voor jouw event. We hebben vooraf samengestelde pakketten, maar ook als je liever alles zelf organiseert helpen we je graag met de onderdelen die je wilt uitbesteden. 

Foto credit: Dufrasnes Fotografie
Stoelen of statafels

Met zitplekken kunnen mensen gezellig bij elkaar gaan zitten, met statafels lopen gasten makkelijker rond om met verschillende mensen te praten. Een combinatie zorgt voor dynamiek en geeft iedereen een optie waar ze zich fijn bij voelen.

Foto credits: Dufrasnes Fotografie

Foto credits: ATX Food Truck Festival
Verlichting

Overdag is minder verlichting nodig dan 's avonds, maar ook als de zon zijn werk doet kunnen lampjes voor veel sfeer zorgen. Als je een goed verlicht evenement wilt hebben zal je er meer nodig hebben dan als je een wat intiemere sfeer wilt creëren. 

Foto credits: ATX Food Truck Festival

Foto credits: Holy Dogs
Decoratie

Heb je een bepaald thema voor je feest, wil je de aankleding laten inspelen op je foodtrucks, of wil je een specifiek gevoel uitstralen. Met decoratie heb je hier veel invloed op. Opvallende decoratie geeft meteen weer gespreksonderwerpen voor je gasten ;) 

Foto credits: Holy Dogs

Foto credits: Buitengewoon Bubbels
Dansvloer

Als je een goede dj of band hebt ingehuurd is het natuurlijk leuk als je gasten daar van kunnen genieten op een dansvloer. Wie weet is er wel een professionele danser in jullie midden.

Foto credits: Buitengewoon Bubbels

Een foodtruckfestival zet je dus niet zomaar in elkaar. Maar met een goede voorbereiding gaat het zeker lukken. Om het nog makkelijker te maken voor jezelf zorg je dat je goede hulp hebt. Neem daarom via onderstaande gegevens contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden voor jullie event. 

Contact met een specialist van Brandstof Events

Op zoek naar informatie? Vragen? Wij helpen je graag!

Chat met ons

De chat is momenteel offline

Mail ons

Stuur ons een e-mail

Wij reageren zo snel mogelijk!

Bel ons

026 20 22 264

Ma t/m vr 09:30 - 17:30

Foto credits: Anna Tis & Zwart fotografie, KoffieTCacao, Buitengewoon Bubbels, Royal BC Museum, Maarten van der Wal Fotografie

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.