Mobiele bar op je evenement

Evenementen zijn er in verschillende soorten en maten. Een ding dat ze allemaal gemeen hebben is dat de gasten wel wat te drinken lusten. In plaats van standaard catering kan je ook kiezen voor mobiele barren. Wij kunnen je hiermee helpen, zodat niemand de dag met dorst hoeft door te brengen.

Buitengewoon Bubbels op een festival

Betere ervaring dan standaard catering

Bij het organiseren van een evenement is het belangrijk dat mensen wat te drinken kunnen krijgen. Een inloopmoment met koffie, (meerdere) pauzes en een afsluitende borrel. Je zou kunnen kiezen voor standaard catering, maar het is eigenlijk veel leuker om je evenement op een specialere manier aan te kleden. Daar komen de mobiele barren om de hoek te kijken. Op festivals zijn ze al niet meer weg te slaan, maar ook op andere evenementen worden ze steeds populairder. En niet gek natuurlijk, je koffie bij een schattige omgebouwde Mini halen is veel meer een ervaring dan bij een buffet waar alles al klaarstaat. En het is meteen een mooie gesprekstarter waardoor het ijs alvast is gebroken voordat het evenement begonnen is.

Wij kunnen je helpen met het regelen van deze mobiele barren, zo kan jij je focussen op de rest van het evenement. Hieronder vertellen we alvast een paar dingen waar je rekening mee moet houden, zodat alles vlekkeloos verloopt wanneer jouw gasten zich melden op het evenement.

Wat voor soort bar kies je?

Het is belangrijk om te bedenken wat voor soort bar je wilt hebben. Een volwaardige bar die opgezet kan worden, met een goede barman die cocktails in elkaar draait? Of juist leuke omgebouwde auto’s, waarbij de koffie in de achterbak staat te pruttelen. Dit heeft allemaal te maken met de locatie van je evenement, de wagens moeten tenslotte wel door de deuren passen. Heb je ook een buitenruimte? Dan heb je al meer mogelijkheden. Naast grote trucks en demontabele barren zijn er ook bakfietsen die een uitkomst kunnen bieden.

Foto credits: Buitengewoon Bubbels
Vintage bakfiets

Voor het plaatsen van een bakfiets heb je een deuropening nodig van minimaal 1,30 meter. Voor demontabele barren is de minimale ruimte 76 centimeter. 

Foto credits: Buitengewoon Bubbels 

Foto credits: Fruitcocktail on Tour
Grote truck

Voor grotere trucks is het raadzaam minimaal 15m2 te reserveren.

Foto credits: Fruitcocktail on Tour

Koffie of cocktails?

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken op welke momenten je je gasten wat wil aanbieden. Wil je alleen koffie als ze aankomen? Heb je verschillende pauze momenten? Of misschien nog wel een (netwerk)borrel aan het eind. Dat heeft ook invloed op wat voor soort bar(ren) je gaat regelen. Als je na het evenement nog een borrel organiseert heb je meer nodig dan alleen koffie. Het aanbod van trucks met verschillende soorten dranken is enorm. Van wijn tot champagne, van bier tot cocktails en van fris tot gezonde sapjes.

Afhankelijk van je budget kan je ervoor kiezen om een of meerdere barren neer te zetten. Belangrijk is om hierbij rekening te houden met het aantal gasten. Aangezien dit geen standaard catering is en alles vers bereid wordt, is er per consumptie meer bereidingstijd nodig. Dit heeft ook invloed op het indelen van je pauzemomenten. Heb je bijvoorbeeld een congres met meerdere zalen, dan is het slim om per zaal 10 minuten tussen het begin van de pauzes te rekenen. Zo voorkom je dat iedereen tegelijk zijn drinken gaat halen, niemand vindt het immers fijn om lang in de rij te moeten staan.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van verschillende barren die je zou kunnen huren. Zoals je ziet is er veel verschil tussen de soort barren en de uitstraling die ze hebben. Door te kiezen wat het beste bij jou evenement past, zorg je voor extra sfeer en blije gasten.

Foto credits: Saps
Foodtrucks met drankjes

Dit zijn foodtrucks die in plaats van eten drankjes verkopen. Zij zijn meestal gericht op de standaard bier, wijn, fris en koffie. Dit zijn vaak mooie trucks waarbij veel aandacht wordt gestopt in de aankleding. Daar je drankje halen is een feestje op zich.

Foto credits: Saps

Foto credits: Buitengewoon Bubbels
Champagnebar

De naam verraadt het al, deze barren zijn gefocust op bubbels! Inclusief personeel dat weet waar ze over praten.

Foto credits: Buitengewoon Bubbels

Foto credits: CaipiBoys
Cocktailbar

Deze barmannen en vrouwen kunnen shaken! In een handomdraai knutselen ze de mooiste cocktails in elkaar en zien ze er ook nog eens super mooi uit.

Foto credits: CaipiBoys

Foto credits: Bitter & Real
Grote evenementen bar

Dit zijn de barren die vaak worden ingezet op grote evenementen en festivals. Hun doel: zoveel mogelijk mensen achter elkaar helpen.

Foto credits: Bitter & Real

Hoeveel drinken je gasten?

Het aantal gasten heeft ook invloed op de hoeveelheid die gedronken wordt. Dit heeft op zijn beurt weer invloed op hoeveel alles gaat kosten. Je wilt waarschijnlijk wel binnen je budget blijven. Waar je voor kan kiezen is voor het afkopen van de drankjes (bier, wijn, fris) voor een vast bedrag. Wat ook een optie is, is nacalculatie. Hierbij is een veelgebruikte inschatting voor inloop met koffie of thee of een koffiepauze gemiddeld anderhalf kopje per persoon. Als je na afloop nog een borrel organiseert is de inschatting: drie drankjes per gast in het eerste uur en twee drankjes in ieder uur daarna.

Mocht je je gasten naast drinken ook wat te eten willen aanbieden kan je daar met foodtrucks makkelijk op inspelen. Ook hierin is een ruim aanbod met verschillende keukens. Klik op de link rechts op de pagina en ontdek waarom je foodtrucks goed kan toevoegen aan je event. 

Zodra je de perfecte barren voor jouw evenement hebt gevonden is het belangrijk om goed af te spreken wie wat regelt. Neemt de bar zelf een paar statafels mee of zorg je daar zelf voor? Zo is het ook belangrijk om van te voren af te spreken of het drinken in plastic of glas wordt geschonken. Zorg dat je hier duidelijke afspraken over maakt zodat iedereen weet waar die aan toe is en je niet voor verrassingen komt te staan. 

 

Enthousiast geworden?

Wil jij jouw volgende evenement een extra boost geven doormiddel van mobiele barren? Neem via onderstaande gegevens contact met ons op, dan kunnen wij samen kijken waarmee we je kunnen helpen.

Contact met een specialist van Brandstof Events

Op zoek naar informatie? Vragen? Wij helpen je graag!

Chat met ons

De chat is momenteel offline

Mail ons

Stuur ons een e-mail

Wij reageren zo snel mogelijk!

Bel ons

026 20 22 264

Ma t/m vr 09:30 - 17:30

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.