5 x winterkost uit een foodtruck

De wind giert om je oren, het kwik daalt onder 0 en het is langer donker dan licht. Echt het type weer om thuis op de bank onder een dekentje te kruipen. Maar ook in de winter is het heel gezellig om een festival of evenement te organiseren. Omdat het vroeg donker wordt, kun je het al snel sfeervol maken met leuke lichtjes of een vuurtje. En daar hoort uiteraard iets lekkers en iets warms bij.

Door: Ruby

01-11-2021

Foodtruck in de sneeuw

Ook in de winter past een foodtruck

Waar denk jij aan bij winterse kost? Snert? Stamppot? Glühwein of warme chocomelk? Genoeg lekkers om je warm te houden en dit kan allemaal ook vanuit een foodtruck geserveerd worden. Wacht dus niet langer tot de zomer met het organiseren van een borrel of event, maar gebruik de winter om een sfeervol feest te organiseren.

Gezien het kleine formaat van de meeste foodtrucks en het feit dat ze op accu’s of aggregaten werken, zijn ze ook makkelijk binnen neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een grote loods of parkeergarage. Ideaal om een bedrijfsfeest of bruiloft in de winter te voorzien van de lekkerste hapjes en drankjes. En de foodtrucks zorgen meteen voor een feestelijke sfeer.

Beschik je niet over een locatie binnen, gebruik dan een paar leuke terraswarmers of een vuurkorf waar het publiek zich bij kan warmen. En zorg uiteraard voor genoeg warme versnaperingen.

Die warme happen en drankjes haal je bijvoorbeeld uit deze selectie van de leukste winterse foodtrucks.

Veul Soeps

Denk je aan winter dan denk je aan snert of stamppot. Vanuit hun foodtruck serveren ze bij Veul Soeps voornamelijk Nederlandse gerechten en deze klassiekers staan uiteraard op het menu! Ook heerlijk in koude tijden; goulashsoep, stoofvlees, ragout, rookworst of een goed gevulde quiche. Allemaal verkrijgbaar bij Veul Soeps. Fijne bijkomstigheid is dat de ingrediënten die ze gebruiken uit de streek komen en passen bij het seizoen.

Nog meer reden om deze hartverwarmende foodtruck in te huren op je feest: warme chocomelk met slagroom en glühwein! Need I say more…

Lees meer over Veul Soeps.

The Real Gentlemen

Wie zegt dat barbecueën alleen in de zomer kan? Deze Real Gentlemen draaien hun hand niet om voor het maken van Smokey Ribs of een goed gevulde hamburger, zelfs wanneer het sneeuwt. Met keuze uit vier winterse pakketten is er voor ieder wat wils. Geschikt voor een kerst- of nieuwjaarsborrel of voor een winterse bruiloft of bedrijfsevenement. En met The Real Gentlemen ben je niet alleen verzekerd van lekker eten, maar ook van goed gezelschap en een professionele uitstraling. Een echte toevoeging aan je feest!

Lees meer over de winterbarbecue van The Real Gentlemen.

Rent a Pub

Nog zo’n winters thema; Après Ski. Zolang wij niet naar de piste kunnen, komt de piste naar ons. Bij Rent a Pub rollen ze zo een après ski bar naar binnen - of buiten - voor een compleet verzorgd winters evenement. Bestel bij de Koek & Zopie een rijkgevulde Gulaschsuppe, een broodje Tiroler Currywurst of een Wiener Schnitzel met Tiroler Gröstl. En als afsluiter een apfelstrudel met warme vanillesaus en slagroom. Met deze goede bodem kan de après ski beginnen!

Ook bieden ze de optie voor een winterse barbecue met onder andere een wildstoofschotel, braadworst en aardappelpuree met rode kool en stoofpeertjes. Ultiem comfort food bij temperaturen onder het vriespunt.

Lees meer over Rent a Pub.

Mams Catering

Stamppot, in alle vormen en varianten. Met spekjes, rookworst of een gehaktbal. Bij Mams Catering heb je ruime keuze uit stamppotten, maar ook uit andere heerlijke gerechten óf een winterse barbecue. Want er is ook nog Mams on Wheels. Een BBQ foodtruck waar de heerlijkste vlees- en visgerechten worden bereid op open vuur.

Lees meer over Mams Catering.

StoempKot

Stoemp - oftewel stamppot - is ook in België een geliefd winters gerecht. StoempKot weet daar wel raad mee. Vanuit hun foodtruck serveren ze niet alleen heerlijke stamppotjes, maar ook originele varianten zoals een Stoempia of een Stoempburger. De traditionele stoemp serveren ze met een heerlijke stoof van runvlees bereid met trappistenbier of een lekkere ouderwetse bal of worst. Als je daar niet warm van wordt!

Lees meer over StoempKot.

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.