Kerstborrel organiseren voor je collega's

Alweer bijna een jaar voorbij. Een mooi moment om met het hele bedrijf vlak voor kerst samen te komen en terug te kijken op een jaar vol gebeurtenissen. Dus trek die foute kerstrui uit de kast en nodig al je collega's uit voor een mooie avond! Of middag, wat jou het beste uitkomt. Wij gaan je helpen ;)

Kerststalletje met foodtruck

Wat komt daar bij kijken?

Nu is er natuurlijk meer nodig dan alleen een kersttrui om het een geslaagde kerstborrel te kunnen noemen. En Mariah Carey inhuren voor een live uitvoering van "all I want for Christmas is you" gaat misschien wat ver. Om het ook echt iets bijzonders te maken, helpen we je met een originele aankleding, heerlijk eten & drinken, passende (kerst)muziek en iets van een verrassend element.

Wanneer plan je een kerstfeest? 

Dat je een kerstfeest rond kerst wilt laten plaatsvinden is natuurlijk logisch. Maar wanneer begin je eigenlijk met het plannen van het feest? Afhankelijk van hoe groot je het evenement aanpakt is het verstandig om zeker 2 tot 3 maanden van te voren te beginnen met plannen. Bij kleinere kerstborrels lukt het vaak wel om dichterbij de datum van het feest nog genoeg leveranciers te vinden voor het eten, drinken en muziek. Ga je echter helemaal los en/ of organiseer je een feest voor honderden gasten, dan is het verstandig om minstens een half jaar van te voren de belangrijke elementen vast te leggen. Zo voorkom je teleurstellingen en kom je relaxter de planningstijd door. 

Om een geslaagd evenement neer te zetten zijn er een aantal dingen die je op een rijtje moet hebben. Denk aan het aantal gasten dat je uitnodigt, de locatie van het evenement en het tijdstip + de duur van het event. Zet dit voordat je begint met plannen alvast op een rijtje. 

Kerstmarkt met kerstkraampjes

Waar gaat de borrel plaatsvinden?

Vaak worden kerstborrels op eigen locatie georganiseerd, wanneer je een kantine beschikbaar hebt is dit natuurlijk prima te doen als je het relatief klein wilt houden. Wanneer je foodtrucks toe wilt voegen aan je evenement moet je er rekening mee houden dat die vrij veel ruimte in beslag nemen. Mocht je een (grote) loods tot je beschikking hebben, dan is dit een ideale locatie om te gebruiken. Dit is overdekt en vaak groot genoeg om foodtrucks naar binnen te rijden. Houd er wel rekening mee dat er misschien wat meer aankleding nodig is om het gezellig te maken. 

Bij gebrek aan een grote binnenruimte kan het interessant zijn om de parkeerplaats of een grasveld naast het bedrijf te gebruiken als locatie. Enig nadeel hiervan is dat het buiten is en rond de kerst zijn de temperaturen in Nederland natuurlijk niet al te hoog. Hier is wel weer leuk op in te spelen door warmtelampen en/of vuurkorven te plaatsen. Naast dat die lekker warm zijn geeft het een enorme boost aan de sfeer die je neerzet. Een knisperend houtvuurtje waar je gezellig met je collega’s het jaar bespreekt onder genot van een glaasje warme glühwein..!

Gluhwein op houtvuur

Wat voor eten en drinken bied je aan?

Bij brandstof events leggen wij onze focus op bedrijfsevenementen met foodtrucks. Ook bij kerst is dit perfect samen te voegen. Ook al denk je bij foodtrucks misschien snel aan festivals in de zomer, niks is minder waar. Ook op jouw kerstfeest kan je zeker foodtrucks gebruiken voor de catering. Net zoals dat op een kerstmarkt veel verschillende eetgelegenheden bij elkaar staan, kan je hier met foodtrucks een originele twist aan geven. 

Door het ruime aanbod aan foodtrucks zijn er ook genoeg foodtrucks die gespecialiseerd zijn in winterse gerechten en/of drankjes. Daarnaast zijn de meeste foodtruckhouders erg creatieve mensen, zo kunnen ze in een handomdraai hun gerechten aanpassen om het passend te maken voor jouw gelegenheid.

Wat dacht je van lekkere soepjes uit een omgebouwde caravan of een leuke Piaggio Ape met warme chocolademelk (mét slagroom) en glühwein.. Voor meteen wat entertainment voeg je een kraampje toe waar je gasten samen koekjes of gingerbread houses kunnen versieren, leuk om samen te doen en lekker om daarna op te eten! 

Samen kijken we naar welk aanbod het beste bij jouw evenement en gasten passen en zo zorgen we er voor dat niemand tekort komt. 

 

Achtergrond muziek of uitgebreid dansen?

Wat niet mag ontbreken is een lekkere sfeer en wat brengt nou meer sfeer dan muziek? Afhankelijk van je locatie kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mooie vintage VW T2 neer te zetten om van daaruit vrolijke deuntjes te laten klinken. 

Heb je iets minder ruimte? Kies dan voor een stijlvolle dj booth. Hiermee creëer je nog steeds veel sfeer, maar ben je flexibeler met de ruimte die nodig hebt wanneer je het evenement organiseert.

Of je een vintage dj-bus kiest of toch voor een compactere dj-booth, onze dj's draaien passende muziek voor jullie event. Uiteraard kunnen ze hier de grootste kersthits aan toevoegen. 

Naast alleen een dj is het natuurlijk super leuk om een act of zanger(es) of zelfs band op te laten treden die geheel in stijl is gekleed. Een kerstman, elfjes of zelfs een rendier op het podium? Je kan het zelf zo groot en uitgebreid maken als je wilt. 

Sneeuwpoppen met lampjes

Geen kerstsfeer zonder de juiste aankleding

Aankleding is natuurlijk onmisbaar als je een kerstfeest organiseert. Met hier een daar een kerstboom heb je de basis gelegd, maar om echt een statement te maken heb je wel iets meer nodig.

Wat dacht je van een echte sneeuwmachine? Geen betere manier om binnen no-time een winter wonderland te creëren. Voeg hier wat vrolijke elementen in typische kerstkleuren (rood/groen) aan toe en niemand zal zich afvragen in welk thema ze beland zijn. Over thema’s gesproken, extra leuk is om je personeel in een thema gekleed naar het evenement te laten komen. Bijvoorbeeld in een gekke kersttrui, of juist netjes gekleed in galasfeer. Op deze manier kan je met vrij eenvoudige elementen veel sfeer neerzetten en breng je jouw evenement naar het volgende niveau. 

De kerstelfjes van Brandstof Events helpen je graag!

Ben jij er klaar voor om samen met ons een geslaagd kerstfeest neer te zetten? Neem via onderstaande gegevens contact met ons op, dan bespreken we graag met jullie de mogelijkheden! 

 

Brievenbus met letters voor Santa

Contact met een specialist van Brandstof Events

Op zoek naar informatie, vragen of klaar om een mooi event neer te zetten? Wij helpen je graag!

Chat met ons

De chat is momenteel offline

Mail ons

Stuur ons een e-mail

Wij reageren zo snel mogelijk!

Bel ons

026 20 22 264

Ma t/m vr 09:30 - 17:30

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.