5 tips voor een perfecte foodtruckervaring

Foodtrucks worden veel en vaak ingezet voor allerlei evenementen. Niet verrassend, want foodtrucks brengen veel extra’s met zich mee, waaronder flexibiliteit, een fijne vibe en uitstekend eten. En … hun eigen logistieke uitdagingen. Dit is wat je als eventplanner moet weten om een perfecte foodtruckervaring neer te zetten.

Door: Renate

07-05-2021

Fish&Chips Foodtruck

1. Benodigde vergunningen en verzekeringen

Zorg ervoor dat de benodigde vergunningen en verzekeringen zijn geregeld. Hoe regelt de foodtruckeigenaar dat hij op locatie komt? Is het voertuig goed verzekerd? Wat gebeurt er als de foodtruck onverhoopt niet op je evenement kan zijn door ziekte of panne? Zijn er in dat geval alternatieven?

En de locatie, zijn er ter plaatse vergunningen nodig om eten en drinken te mogen serveren? Zeker als het om een openbare plek gaat, is het goed om dit vooraf te checken.

2. Maak goede afspraken

Er is niet één standaardcontract voor foodtrucks en als je meerdere foodtrucks inhuurt voor je evenement heb je dus ook met meerdere partijen te maken. In de voorbereiding is het handig goed op papier te hebben wat jij belangrijk vindt, en dit bij elke partij neer te leggen. Vind je dit teveel werk? Dan kun je het uitbesteden. Wij zijn graag tussenpartij voor je bij het boeken van meerdere trucks. Voordeel is dat jij dan maar met één partij hoeft te schakelen. Je weet bovendien zeker dat er geen belangrijke details over het hoofd worden gezien.

3. Bepaal waar de foodtrucks komen te staan

Check van tevoren of je gekozen locatie geschikt is voor foodtrucks. Is de ondergrond stevig genoeg, ook na een fikse regenbui? Heeft de foodtruck onbeperkte toegang tot de locatie? Zorg voor voldoende ruimte rondom de foodtrucks, zodat wachtende mensen niet op een kluitje hoeven te staan.

Vaak worden foodtrucks langs de buitenzijde van een eventlocatie geplaatst. Denk aan festivals en concerten, waar je de catering ook vaak langs de zijkanten opgesteld ziet staan. Zo komen catering en event niet in elkaars vaarwater. Bovendien hoeven foodtrucks dan ook niet extra vroeg aanwezig te zijn, omdat ze anders niet meer op hun specifieke plek op het terrein kunnen komen.

4. Het menu

Bespreek altijd met de foodtruckeigenaar wat handig is qua menu. Als je catert voor grotere groepen, is het handig het gebruikelijke menu van de foodtruck iets in te perken. Dit is qua logistiek handig voor zowel de foodtruck als voor jou als organisator.

Wil je een kleine aanpassing op of toevoeging aan een gerecht? Dat is vaak uitstekend bespreekbaar met de foodtruckeigenaar. Overleg ook duidelijk hoeveel gasten je wilt bedienen en binnen welk tijdbestek.

5. Tijdens het event

So far so good. Alle voorbereidingen zijn getroffen en de foodtrucks staan op de juiste plaats, klaar om hun fantastische gerechten te serveren aan je gasten. Dit zijn handige tips voor tijdens je event:

Koffiepauze en een mooie foodtruck geregeld die je gasten voorziet van een bakkie troost? Hou er rekening mee dat je best wat tijd kwijt bent per persoon. Die heerlijke espresso heeft nou eenmaal een paar minuten nodig. Met voldoende capaciteit of alternatieve drankjes voorkom je al te lang wachten.

Toch een wachtrij voor die lekkere koffie? Je kunt de perceptie van de wachttijd flink verkorten door te zorgen voor entertainment in de rij. Een illusionist, een gitarist of een interactieve stand-up comedian.

Hongerige gasten zijn geen blije gasten. Kun je een spreiding van de eetmomenten regelen tijdens je event? Doe dat dan. Gaan je gasten toch met zijn allen tegelijk eten, zorg dan voor ruim voldoende capaciteit.

Zijn je gasten uitgegeten, regel dan ruim voldoende mogelijkheden om hun afval weg te gooien. En we zijn vrijwel allemaal bezorgd om onze planeet. Laat je gasten dus weten dat al die disposables duurzaam gerecycled worden.

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.