Waarom evenementen een foodtruck nodig hebben

Gelukkig hoeven we het op festivals en evenementen al lang niet meer te doen met een portie slecht doorbakken frites of een slappe hamburger. Zowel de traditionele catering als foodtruckers serveren inmiddels smaakvol en gezond eten. Naast lekker eten bieden foodtrucks vaak net wat extra’s. En daarom heeft ook jouw event een foodtruck nodig.

Door: Renate

07-05-2021

Man Bij Wafelkar

Sfeer, sfeer en sfeer

De gemiddelde foodtruck is een explosie van creativiteit en kleur. Omgebouwde oude busjes, nieuwe busjes, trailers, tuk tuks, bakfietsen en ga zo maar door. Al die leukigheid zorg meteen voor een fijne sfeer. Foodtruckjes zijn een mooie gesprekstarter op zakelijke events. Het ijs is al gebroken voor het netwerken is begonnen. Bij de inzet van verschillende foodtrucks blijft je publiek in beweging en maken ze onderling gemakkelijk contact.

Zichtbaar vers

Het eten voor je gasten wordt niet kant en klaar aangeleverd, maar wordt ter plekke bereid. Zo kunnen ze precies volgen hoe vers, verantwoord en biologisch hun gerechten zijn. En dat is wat de gemiddelde gast wil. We stoppen ten slotte niet meer zomaar alles in ons lijf. Bovendien is het gewoon leuk om naar te kijken. Drukke chefs die op de vierkante meter de meest waanzinnige gerechten klaarmaken.

Midden in een weiland

Foodtrucks nemen hun eigen keuken mee. Een enkele truck is zelfs zelfvoorzienend qua stroomtoevoer en voor de rest is daar het aggregaat. Kortom, waar je bij een traditionele cateraar wat beperkter bent in de keuze van je locatie, kun je met een foodtruck alle kanten op. Op het strand, in het bos of zelfs midden in een weiland als jij dat wilt. Een foodtruck kun je echt overal neerzetten.

Geen generalisten

Een gemiddelde foodtrucker kan niet van alles een beetje. Hij is geen generalist. Waar hij juist zo goed in is, is één soort gerecht tot in perfectie bereiden. En dat proef je. De perfect gegrilde hamburger of die Mexicaanse burrito, maar dan nét even met een eigen twist. Hoewel streetfood een vrij casual imago heeft, zit je regelmatig op Michelinsterrenniveau te eten. Je biedt je gasten sowieso verrassende gerechten en over de kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken. Overigens zijn allerlei eetwensen uitstekend bespreekbaar met een foodtruckeigenaar. Voor een glutenvrij of halal gerecht draait hij zijn hand niet om.

Weinig voorbereiding

Net als voor een traditionele cateraar, zorg je voor voldoende toevoer van elektriciteit voor een foodtruck. Vaak is een ‘gewone’ aansluiting van 220V al voldoende. Dit kun je vooraf vastleggen. Daarnaast hoef je weinig meer te doen dan de foodtruck te wijzen op welke plek hij mag gaan staan. Er is geen uitgebreid laadproces en er hoeven geen zware warmhoudbakken en schalen te worden vervoerd. De foodtruckeigenaar werkt voor zichzelf en zal zich altijd optimaal inzetten om jouw evenement optimaal te laten slagen.

Meer dan food alleen

Je geeft je event ook een flinke boost met een foodtruck zonder food. Na het succes van de foodtrucks in de ware zin van het woord, vinden ook steeds meer trucks zonder food hun weg naar feesten en partijen. In hippe busjes, caravans of containers kunnen je mannelijke gasten zich laten knippen of scheren. Dames laten hun haren vlechten in de braidbar. Om daarna samen op de foto te gaan in het fotobusje en een kleurige cocktail te halen bij de mobiele cocktailbar.

Kortom, een foodtruck kan gewoon niet missen op jouw event. Je boekt de leukste eenvoudig via ons platform. Hulp nodig bij het kiezen? Of even sparren over de invulling van jouw event? Klop dan even bij ons aan.

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.