Een foodtruck voor elk event

Stel, je organiseert een event en je wilt verschillende foodtrucks inzetten voor je catering. Hoe bepaal je dan wat voor soort foodtrucks je moet boeken? Met wat voor eten? Als je samenwerkt met een traditionele cateraar, zal hij met de voorstellen komen. Nu je de catering samenstelt met gerechten uit verschillende foodtrucks, bepaal je dit zelf. We noemen een aantal aandachtspunten waarmee je rekening kunt houden.

Door: Renate

07-05-2021

Holy Dogs op een festival

Maaltijd of bijgerecht?

Het soort event dat je organiseert en de rol die de catering daarin heeft, zijn bepalend voor de soort foodtrucks die je boekt. Is het de bedoeling dat de foodtrucks tijdens je event een volledige maaltijd organiseren voor je gasten? Goed eten na een intensief middagprogramma bijvoorbeeld? Dan kun je het beste focussen op snelheid en capaciteit. Je wilt dat iedereen vrij snel kan eten want van lange wachtrijen met een hongerige maag wordt niemand vrolijk.

Je kiest hier bij voorkeur voor gerechten die vrijwel iedereen lekker vindt en die snel kunnen worden bereid, of zelfs al grotendeels kunnen worden voorbereid door de foodtruckeigenaar. Sla voor deze keer de coquilles met zeekraal liever over en denk eerder aan ambachtelijke frites of een verse soep van het seizoen met een mooie sandwich.

Dit ziet er anders uit als je event vooral een culinair uitgangspunt heeft en voornamelijk bestaat uit een gezamenlijke lunch of diner. Als foodtrucks het stralende middelpunt zijn van je event, ligt de nadruk meer op variatie. Bepaal dan vooral ook wat je wilt uitstralen. Gezond en duurzaam? Exotisch en spannend? Of kies voor foodtrucks die elk een gang voor hun rekening nemen. Met als afsluiting een fris dessert en een uitstekende bak koffie.

Bij een netwerkevent zijn kleinere bijgerechten geschikter. Dat praat een stuk gemakkelijker. Capaciteit is hier ook iets minder belangrijk. Foodtrucks geven veel sfeer met hun kleurrijke festivallook en breken snel het zakelijke ijs. Grote kans dat je de trucks dan ook tijdens de duur van het event wilt laten staan. Je gasten kiezen dan zelf op welk moment en bij welke foodtruck ze iets te eten willen halen. Hierdoor ontstaan minder snel lange wachtrijen. Een kleine rij is overigens niet erg, want immers een mooie gelegenheid om een praatje aan te knopen.

Variatie versus budget

Uiteraard is er altijd een balans om rekening mee te houden. Aan de ene kant wil je veel variatie voor je bezoekers en liever een foodtruck te veel dan te weinig. Aan de andere kant staan daar de minimale voorwaarden qua omzet van een foodtruckeigenaar tegenover. En die voorwaarden zijn weer van invloed op jouw budget.

In zijn algemeenheid is het starttarief van een foodtruck circa € 500. Afhankelijk van factoren als locatie, reistijd, toegankelijkheid en gewenst aantal gerechten kom je tot een overeengekomen bedrag. Op die manier puzzel jij je foodtruck catering bij elkaar. Superleuk om te doen en het resultaat is geweldig. Mocht je er toch tegenop zien dit allemaal zelf te regelen, of ontbreekt het je simpelweg aan tijd, dan nemen wij het graag van je over. Bel ons dan even voor een afspraak, dan bespreken we jouw wensen en budget en gaan we voor je aan de slag.

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.