Maaltijd of bijgerecht?
Het soort event dat je organiseert en de rol die de catering daarin heeft, zijn bepalend voor de soort foodtrucks die je boekt. Is het de bedoeling dat de foodtrucks tijdens je event een volledige maaltijd organiseren voor je gasten? Goed eten na een intensief middagprogramma bijvoorbeeld? Dan kun je het beste focussen op snelheid en capaciteit. Je wilt dat iedereen vrij snel kan eten want van lange wachtrijen met een hongerige maag wordt niemand vrolijk.
Je kiest hier bij voorkeur voor gerechten die vrijwel iedereen lekker vindt en die snel kunnen worden bereid, of zelfs al grotendeels kunnen worden voorbereid door de foodtruckeigenaar. Sla voor deze keer de coquilles met zeekraal liever over en denk eerder aan ambachtelijke frites of een verse soep van het seizoen met een mooie sandwich.
Dit ziet er anders uit als je event vooral een culinair uitgangspunt heeft en voornamelijk bestaat uit een gezamenlijke lunch of diner. Als foodtrucks het stralende middelpunt zijn van je event, ligt de nadruk meer op variatie. Bepaal dan vooral ook wat je wilt uitstralen. Gezond en duurzaam? Exotisch en spannend? Of kies voor foodtrucks die elk een gang voor hun rekening nemen. Met als afsluiting een fris dessert en een uitstekende bak koffie.
Bij een netwerkevent zijn kleinere bijgerechten geschikter. Dat praat een stuk gemakkelijker. Capaciteit is hier ook iets minder belangrijk. Foodtrucks geven veel sfeer met hun kleurrijke festivallook en breken snel het zakelijke ijs. Grote kans dat je de trucks dan ook tijdens de duur van het event wilt laten staan. Je gasten kiezen dan zelf op welk moment en bij welke foodtruck ze iets te eten willen halen. Hierdoor ontstaan minder snel lange wachtrijen. Een kleine rij is overigens niet erg, want immers een mooie gelegenheid om een praatje aan te knopen.