Aandachtspunten voor een foodtruck op je bruiloft

Net als andere events en feestjes, zijn bruiloften steeds meer gericht op beleving. En hoe kun je jouw familie en vrienden nu beter de sfeer laten beleven dan door informeel en lekker eten uit foodtrucks!

Door: Renate

06-05-2021

Champagnebar Bruiloft Buitengewoon Bubbels

Met foodtrucks kun je alle kanten op. Van hippe snacks tijdens de receptie, champagne na de ‘ja, ik wil’ tot een complete maaltijd voor je gasten. De catering is een belangrijk onderdeel van je trouwdag en foodtrucks zijn de perfecte manier om het allemaal net even anders te doen.

Waar moet je rekening mee houden als je foodtrucks laat komen op je huwelijksfeest? We bespreken de aandachtspunten.

Foodtruck versus traditionele cateraar

Op het eerste gezicht lijkt een foodtruck budgetvriendelijker dan een traditionele cateraar. Het goede nieuws is, dat dit in de praktijk ook vaak klopt. Wel is het goed om te zorgen dat je bij offertes appels met appels vergelijkt en de peren even laat liggen.

Een cateraar regelt normaalgesproken het hele plaatje voor je. Een afgesproken menu inclusief alle benodigde spullen: servies, bestek, glaswerk, meubilair, tafellinnen, you name it. Ook is personeel voor het rondbrengen van snacks en drankjes en het ophalen van gebruikte glazen inbegrepen.

Een foodtruckeigenaar neemt heerlijk eten mee, zijn truck, en verder…? Het is zaak heel goed van tevoren af te spreken wie wat doet. Wie regelt het meubilair en wie zet het op? Worden er drankjes geserveerd of halen je gasten die bij de foodtruck? Komen de drankjes in plastic of glaswerk? En het eten, wil je de disposables die normaalgesproken bij een foodtruck horen, of toch liever eten vanaf een bord? Zaken die bij een traditionele cateraar automatisch worden meegenomen, moet je zelf (laten) regelen in geval van een foodtruck.

Een ander aandachtspunt is hoe lang de foodtruck op je bruiloft is. Blijft hij tijdens het hele feest? Bij een traditionele cateraar is dit vaak wel het geval. Met de foodtruckeigenaar zijn hier uitstekende afspraken over te maken. Check dan meteen even hoe je foodtruckeigenaar je kan garanderen dat hij er staat op de grote dag. Heeft hij een noodoplossing ter vervanging in geval van ziekte of panne?

Champagnebar Aan Huis Voor Bruiloft

Daarom een foodtruck op je bruiloft

De grootste pro van een foodtruck ligt voor de hand. Foodtrucks zijn een superleuke ervaring voor de gasten op je feest. Met hun casual vibe en festivaluitstraling is iedereen in no-time in de feeststemming. Een foodtruck kun je op vrijwel elke locatie neerplanten. Ergens buiten, maar ook bij je huis creëer je zonder verdere decoratie een fijne sfeer en Instagramwaardige plaatjes.

En hoezo ‘kun je het nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken’? Met een foodtruck kun je eenvoudig de golden-oldies, zoals een portie goeie frieten, combineren met de meer exotische gerechtjes. Oom Henk blij en je hippe vrienden blij. En voor de groeiende groep vega’s in je familie en vriendenkring regel je een gewoon een veggie foodtruck.

Ga je met zijn allen tegelijkertijd eten? Voorkom dan langere wachttijden voor je gasten door goede afspraken met de foodtruckeigenaren te maken. Zorg bijvoorbeeld voor één menu dat al grotendeels voorbereid kan worden.

Foodtrucks zijn razend populair en veelgevraagd. Wees er daarom op tijd bij en boek de foodtrucks van jouw keuze zo vroeg mogelijk. Het zou jammer zijn als je daarin concessies moet doen op de mooiste dag van je leven!

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.