Foodtrucks op je bruiloft

De mooiste dag van je leven komt eraan en dat moet gevierd worden! Om zonder zorgen van jouw dag te genieten helpen wij je met het verzorgen van het feest. Het eten, drinken en muziek, laat het maar aan ons over!

Foto credits: Buitengewoon Bubbels

Trouwfeest in festivalsfeer

Foodtrucks worden steeds populairder. Ondertussen zie je ze niet meer alleen maar op festivals, maar ook steeds vaker bij bruiloften. Niet zo gek, want hoe leuk is het om het festivalgevoel naar je eigen feest te brengen. Met deze informele vorm van catering, kunnen jij en je partner allebéi je favoriete eten serveren en kunnen je gasten zelf kiezen wat ze willen eten. Er zal nog lang worden gepraat over deze speciale dag. Naast het eten laten serveren doormiddel van foodtrucks, kan je nog veel meer kanten op. Je kan bijvoorbeeld ook je gasten hun drankjes laten halen bij een mobiele bar of koffietruck en wist je dat je zelfs je dj in vanuit een busje kan laten spelen?  

Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw favoriete (non)foodtrucks. Of dat in de vorm van een volledig pakket is of specifieke delen die je graag uitbesteedt, samen met jou organiseren we een dag om nooit te vergeten. 

Foto credits: Buitengewoon BubbelsFoto credits: Lotte de GraafFoto credits: Buitengewoon Bubbels

Hieronder gaan we dieper in op wat het precies inhoudt om foodtrucks op je bruiloft te hebben en waar je rekening mee moet houden. 

Eten: Niet je standaard catering

Origineel, sfeervol en heerlijke gerechten. Die woorden passen bij de foodtrucks die wij selecteren. De eigenaren van de foodtrucks heb vaak al jaren ervaring met hun truck, of komen uit een restaurant waar ze al hebben gekookt met dezelfde ingrediënten. Zij weten daarom precies wat ze moeten serveren voor de maximale smaakexplosie. 

Foto Credits: Grill'nSmoke

Na het ja-woord, maar voor het dansen

Als er na het eten nog gedanst gaat worden is het aan te raden om daar rekening mee te houden bij het kiezen van de foodtrucks. Zo ligt het eten niet te zwaar op de maag. 

Doordat je met foodtrucks veel kanten op kan qua keukens, adviseren wij om daar op in te spelen en ook verschillende keukens aan te bieden. Zo zit er voor iedereen wat lekkers bij. Afhankelijk van het aantal gasten en/of het budget, raden wij aan minimaal drie verschillende foodtrucks in te zetten. 

Foodtrucks serveren meestal 2 tot 4 uur hun gerechten. Als de gerechten vers klaargemaakt worden dan kan de gemiddelde foodtruck 75 tot 150 gerechten per uur serveren.

Daarnaast is het belangrijk goed met de foodtruckeigenaren af te stemmen hoe lang zij hun foodtruck op jouw bruiloft laten staan. Blijven ze het hele feest, of voor maar een gedeelte? 

Foto Credits: Grill'nSmoke

Locatie: openlucht of overdekt

Nadat je de perfecte locatie hebt gevonden om je bruiloft te vieren is het van belang dat de foodtrucks ook op die locatie kunnen komen. 

De welbekende foodtrucks die gevestigd zijn in oude VW busjes en Citroën HY zien er heel mooi uit, maar ze passen niet door elke deur. Daarom is het bij een overdekte locatie raadzaam om gebruik te maken van bakfietsen. Wij hebben een ruim assortiment met mooie (vintage) bakfietsen die jou, net zoals hun grote broers, van heerlijke gerechten kunnen voorzien. 

Verder is het goed om na te denken of je alle mensen bij elkaar wil laten zitten, of dat je de tafels per foodtruck verdeelt. Dit heeft allemaal invloed op hoeveel ruimte je per foodtruck nodig hebt. 

Populaire foodtrucks op bruiloften

Drinken: Dansen maakt dorstig

Naast het overheerlijke eten is het ook belangrijk om je gasten te voorzien van drinken. Wij hebben een breed assortiment aan mobiele barren. Van fris, wijn en bier tot champagne en cocktails. Liever een speciaal biertje dan pils van de tap? Of naast cocktails ook mocktails aanbieden? Voor iedereen zit er wat lekkers tussen. 

Op hoeveel drankjes moeten we rekenen?

Hoeveel drankjes mensen gaan drinken op een bruiloft is een vraag die altijd speelt. Hoe zorg je dat niemand tekort komt zonder dat de prijzen uit de pan rijzen. Bij veel mobiele barren kun je de drankjes (bier, wijn, fris) vaak afkopen voor een vast bedrag per persoon. Zo weet je van te voren waar je aan toe bent qua kosten. Je zou ook kunnen kiezen voor een nacalculatie. De veelgebruikte schatting die hiervoor gemaakt wordt is: 3 drankjes per gast in het eerste uur en 2 drankjes in ieder uur daarna. Dit blijft uiteraard een schatting en kan dus hoger oplopen als jouw gasten ineens een stuk dorstiger blijken te zijn. 

Een ding dat zeker is, is dat er niks vervelender is dan lang in de rij staan voor je drankje. Daarom raden wij aan om te zorgen dat de bar groot genoeg is, of ervoor te zorgen dat er meerdere barren aanwezig zijn. Één bar per 100 tot 125 gasten is, vooral bij grotere feesten, een aanrader. 

 

Wij hebben hieronder al wat voorbeelden voor je verzameld waarmee jij je bruiloft kan voorzien van de lekkerste drankjes.

Foto credits: Buitengewoon Bubbels
Toosten met champagne

Bij een bruiloft hoort een toost met, je raadt het al, bubbels! Kies de bubbels die jij het lekkerst vindt om het begin van je huwelijk in te luiden.

Foto credits: Buitengewoon Bubbels 

Foto credits: CaipiBoys
Welkomscocktail

Begin het feest goed en bied je gasten een (alcoholvrije) welkomstcocktail aan. Weten ze daarna precies waar ze moeten zijn als ze hun glas willen laten bijvullen. 

Foto credits: CaipiBoys

Foto credits: Bitter & Real
Speciaalbier

Geen zin in pils van de tap? Er zijn genoeg biertrucks die de heerlijkste speciaalbieren meenemen. Vaak weten ze er ook per biersoort een goed verhaal bij te vertellen. 

Foto credits: Bitter & Real

Foto credits: Caféini
Koffiebreak

Afterdinner-dip na al dat lekkere eten, maar moet er nog gedanst worden? Tijd voor koffie! 

Foto credits: Caféini

Muziek: De eerste dans begeleid door een dj of live-band?

Nadat jullie elkaar eeuwige liefde hebben beloofd, moet dat gevierd worden. Hoe kan dat beter dan met de eerste dans. Maar, wie begeleid deze dans? Ga je voor een dj die jullie nummer speelt, of luister je liever naar een live-versie die wordt opgedragen door je favoriete (cover)band. 

Wat je sowieso wilt is dat het overal goed hoorbaar is en dat de geluidsinstallaties goed staan afgesteld. Zorg dat de barman, dj of band op elk moment begrijpt welke muziek en welk volume bijdraagt aan de juiste sfeer. 

Foto credit: DJ Vintage Vinyl

Wie speelt wat en wanneer

Tijdens een bruiloft heb je veel momenten waarbij je verschillende muziek wilt horen. Romantische tranentrekkers tijdens de ceremonie, ontspannen muziek tijdens het eten om vervolgens los te gaan op de party songs tijdens het dansfeest. Ga je dit laten invullen door een dj, of huur je een band in die veel verschillende stijlen muziek kan maken? 

Wij hebben alvast wat opties voor je op een rij gezet.

Foto credits: DJ Vintage Vinyl

Foto credit: Dufrasnes Fotografie
Jouw favo (cover)band

Als je een favoriete (cover)band hebt is dit het moment om ze eens in te huren. Dit geeft een extra speciaal gevoel aan deze mooie dag.

Foto credits: Dufrasnes Fotografie

Foto credits: Soulbeats
Show those moves

Een dj die van alle markten thuis is, daar kan je wel wat mee! Spreek van te voren af wat voor muziek je wanneer wilt horen en de dj zal zijn best doen om alle voetjes van de vloer te krijgen. 

Foto credits: Soulbeats

Foto credits: Soulbeats
Elk onderdeel zijn eigen artiest

Afhankelijk van je budget kan je ook verschillende dingen combineren. Laat je favo band optreden tijdens het eten, om daarna los te gaan op de muziek van de dj (of andersom).

Foto credits: Soulbeats

Foto credit: Dufrasnes Fotografie
Vul het anders in

Laat je favoriete dansgroep een optreden verzorgen! Een verrassende en originele manier om entertainment in je dag te voegen. Misschien leren je gasten nog wat nieuwe 'moves' van ze!

Foto credits: Dufrasnes Fotografie

Graag gehoorde sfeermakers

Aankleding: Thema's & uitstraling

De sfeer van je bruiloft wordt voor een groot deel bepaald door de aankleding ervan. Heb je een specifiek thema dat je wil uitstralen? Hoeveel stoelen heb je nodig? En, waar komt dat gastenboek eigenlijk?

De ceremoniemeester kan je hier veel mee helpen, maar mocht je nog specifieke aankleding bij je foodtrucks willen hebben kunnen wij je daarin van dienst zijn. 

Hieronder staan alvast een aantal punten die komen kijken bij de aankleding van je bruiloft. 

Foto credits: Buitengewoon Bubbels
Decoratie

Heb je een bepaald thema waarin je je bruiloft wilt aankleden? Terug naar de jaren '70, een bohemian theme of juist modern? Als je dit weet ben je al een heel eind en kan je gericht gaan aankleden.

Foto credits: Buitengewoon Bubbels

Foto credits: Els Korsten
Verlichting

Is je bruiloft binnen of buiten? Afhankelijk hiervan heb je meer of minder licht nodig. Hang je slingers met lampjes op of heb je liever lampionnen die je ophangt? Of maak je het extra romantisch met hier en daar fakkels. 

Foto credits: Els Korsten Fotografie

Foto credit: Dufrasnes Fotografie
Lange tafels of minizitjes

Wil je dat iedereen tijdens het eten aan lange tafels zit? Dan zijn biertafels met banken een goede optie. Heb je liever dat iedereen verspreid zit, dan kun je voor 4 tot 6 persoons tafels gaan die je verspreid neerzet.

Foto credits: Dufrasnes Fotografie

Foto credits: Soulbeats
Dansvloer

Tijdens je eerste dans sta jij in het middelpunt op de dansvloer, maar daarna moet er ook genoeg plek zijn voor al je gasten om een dansje te wagen. 

Foto credits: Soulbeats

Neem via onderstaande gegevens contact met ons op en wij zullen ons best doen om jouw bruiloft samen met jou tot een hoger niveau te tillen.

Contact met een specialist van Brandstof Events

Op zoek naar informatie? Vragen? Wij helpen je graag!

Chat met ons

De chat is momenteel offline

Mail ons

Stuur ons een e-mail

Wij reageren zo snel mogelijk!

Bel ons

026 20 22 264

Ma t/m vr 09:30 - 17:30

Foto credits: Dufrasnes Fotografie, Buitengewoon Bubbels, Lotte de Graaf

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.