Veel kruiden & Franse invloeden
Misschien heb je ook wel eens van Pho gehoord? Dat is de Vietnamese variant van de noedelsoep. Pho Bo is noedelsoep met rundvlees, rijstnoedels en verse kruiden. Na het serveren voegt men naar eigen smaak koriander, limoen, mungboon, taugé, en chilipeper toe.
Naast de Vietnamese loempia en de Pho is er nog een ander bekend gerecht, namelijk Banh Mi. Nee, geen bami. Wel een knapperige baguette - overblijfsel van de Franse bezetting - belegd met paté, verschillende verse en ingelegde groenten en omelet. Uiteraard zijn er verschillende varianten te vinden en geeft iedereen er zijn eigen draai aan. Er zijn meer gerechten waar je Franse invloeden in terugziet. Bijvoorbeeld de gestoomde rijst crêpes gevuld met varkensvlees, bospaddestoelen en kruiden (Banh Cuon).
De Vietnamese keuken staat verder bekend om veel verse ingrediënten, frisse smaken gecombineerd met het zoute van de vissaus en het pittige van een pepertje en heel veel kruiden - vooral koriander en munt zijn geliefd. Dus eigenlijk is die gefrituurde loempia die wij kennen geen goede afspiegeling van de echte Vietnamese keuken. Tijd om daar nader kennis mee te maken! Gelukkig zijn er al verschillende foodtrucks die jou kunnen helpen bij het ontdekken van de heerlijkste Vietnamese gerechten.