La Dolce Vita - de 5 smakelijkste Italiaanse Foodtrucks

Buon giorno! We kunnen het moeilijk ontkennen. Italian food is comfort food. Krachtige espresso, romig ijs, zijdezachte mozzarella, knapperige pizza’s en heerlijk gevulde pasta’s. Loopt het water je al in de mond? Voor elke gelegenheid is de Italiaanse keuken een goed idee.

Door: Ruby

28-06-2021

Pizza in steenoven

Koffie met een heerlijke Cannoli of Cantuccini - ontken maar niet dat je dit met zo’n heerlijk Italiaans accent leest - of lunch met rijkelijk belegde focaccia broodjes of Panini’s. Borrel met anti pasti of pizza als snack en diner met de heerlijkste pasta’s. Of de old time favourite; Melanzane ala Parmigiana.

Italiaans eten brengt een zomerse vibe met zich mee en er is voor ieder wat wils, ideaal voor een festival of bruiloft. En je kunt het zo culinair maken als je zelf wilt. Een punt pizza is altijd welkom als snack tussendoor en de pasta’s leggen een goede bodem voor een feestje. Sluit je diner af met een Tiramisu of Scroppino en rol via de Limoncello moeiteloos door naar de borrel.

Ben jij ook zo dol op Italiaans eten? Wij verzamelden de niet te missen Italiaanse Foodtrucks voor je.

Ciao!

Tutta Italia

In zijn Piaggio Ape Classic 400 bereidt chefkok Jan Albert van Weerdhuizen de heerlijkste Italiaanse gerechten. Met deze nostalgische Italiaanse foodtruck verras je jouw gasten en breng je ze meteen in de Italiaanse mood. Deze eyecatcher brengt niet alleen sfeer, maar ook échte Italiaanse producten. Uit deze foodtruck komen namelijk pizza’s gebakken in een traditionele houtgestookte pizzaoven.

Maar dat is niet alles. Jan Albert kookt de sterren van de hemel in zijn minikeukentje en gebruikt daarbij de allerbeste ingrediënten uit Italië. Salades, risotto’s, pasta’s of anti pasti. Hij draait er zijn hand niet voor om. En wie dacht dat pizza ordinair is, heeft het mis. De Next Level Pizza’s van Tutta Italia zijn belegd met luxe ingrediënten als krokante eend, coquilles, pulpo, kreeft, queen crab, pancetta, truffel, porcini of verse zeebaars. Dat krijg je met een sterrenchef achter de pizzaoven.

Nog steeds geen interesse in pizza? Geen probleem. Je kiest bij Tutta Italia voor een pizza of pasta catering. Ook heb je keuze uit drie Italiaanse belevenissen met verschillende opties voor anti pasti, pizza, verschillende hoofdgerechten en desserts. En heb je andere wensen, dan zijn die ook bespreekbaar.

De nieuwste Piaggio van Tutta Italia is helemaal ingericht om te trakteren op authentiek Italiaans schepijs. Daarmee is het een graag geziene verschijning op het schoolplein, op een bedrijfsfeest of bij de buurt BBQ. Op aanvraag breiden ze het assortiment uit met Italiaanse koffie, want dat is en blijft een gouden combinatie met romig ijs!

Lees meer over Tutta Italia.

Bus van Zus

Uit de Bus van Zus - van Kim eigenlijk - komen de meest uiteenlopende gerechten. Zij doet namelijk aan catering op maat en hét geheime ingrediënt is variatie - aldus Kim - dus er is veel mogelijk. Italiaanse catering is daar zeker onderdeel van. Kan natuurlijk ook niet anders met zulke heerlijke gerechten.

Kim voorziet je borrel van verse anti pasti, een Italiaans vleesplankje of verschillende crostini’s. Voor het diner staan er diverse salades en pasta’s op het menu en natuurlijk mag daarna de Tiramisu, Panna Cotta of Limoncellomouse niet ontbreken.

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel voor Kim én voor Brandstof Events. Zij gebruikt lokale en biologische producten en zoveel mogelijk duurzame disposables. Wel het vernoemen waard, dachten wij zo.

Heb je binnenkort een event, een opening, een bruiloft, een beurs of congres? Kim denkt graag met je mee.

Lees meer over de Bus van Zus.

Mobile Street Food

Bij Mobile Street Food kun je terecht voor verschillende food concepten en dus ook voor de Italiaanse keuken. Voor pasta hebben ze de Pasta Factory en voor pizza de Pizza Bakery. Aan te vullen met de Salad Bar of Bruschetta Bar.

Schuilt er een Weegschaal in jou en vind je keuzes maken lastig, dan is dit concept iets voor jou! Geen talloze opties, maar wel een goede basis. Voor de pasta kies je uit twee soorten pasta en drie soorten saus. De pizza’s zijn er in vijf verschillende smaken. En alsof dat nog niet genoeg koolhydraten zijn, is het arrangement ook nog uit te breiden met een broodtafel met verschillende smeersels of natuurlijk de Bruschetta Bar. Vanuit deze bar serveren ze kleine hapjes die naar meer doen smaken. Lekker voor bij de borrel of als voorgerecht. De Salad Bar of Bruschetta Bar zijn ook los te huren. Eigenlijk is alles gewoon mogelijk. Maak de combinatie die jij het liefst wil en verblijd je gasten met een stevige bodem om de hele avond door te gaan.

Je houdt niet van wachten of je verwacht veel gasten op je evenement. Geen probleem! Met de XXL pizzaoven vliegen de pizza’s je om de oren. Hiermee bakken ze maar liefst acht pizza’s tegelijkertijd.

Mag zoetigheid niet ontbreken? In de Smash It Foodtruck maken ze ijs naar smaak. Iedereen kan zijn eigen ijsje samenstellen met keuze uit vers gemaakte vloeibare ijsmixen, vers fruit, noten, koekjes en verse toppings. Na het kiezen van je perfecte smaakcombinatie kan de show beginnen! Het ijs wordt verdeeld en de ingrediënten mengen ze met spatels door het ijs. Na 30 seconden scheppen ze het ijs in een zoete taco. Ready to taste!

Lees meer over Mobile Street Food.

Moving Coffee

Zeg je Italië, dan zeg je... best veel eigenlijk. Maar sowieso koffie! Espresso, uit zo’n leuk koffiebarretje, op zo’n leuk pleintje, gezet door zo’n leuke barista. Gelukkig hoeven we daar niet meer perse voor naar Rome of Milaan. Moving Coffee verschijnt op je eigen pleintje - of grasveld of zaaltje - met hun Koffie Eend.

De Koffie Eend is een echte Old-timer uit 1974. Een originele Citroën 2CV6 model AK400 (een ‘Bestel Eend’). De Eend is uitgerust met een twee-groeps espressomachine van Carimali, twee moderne bonenmalers waarmee per kopje verschillende koffiebonen vers gemalen worden en watertanks met vers water. Zelfs dan blijft er ook nog genoeg laadruimte over om bistrosets mee te nemen voor een mobiel terras. Oh, en de barista is natuurlijk ook inbegrepen. Het enige wat ter plaatse nog nodig is om geweldige koffie’s te maken, is een 230 Volt stopcontact.

Voor grote groepen neemt de Koffie Eend zijn Koffie Kuikentje mee. Een bijzondere aanhanger gemaakt van zo’n zelfde Bestel Eend uit 1974. Zo heb je twee barista’s met twee koffiepunten en hoeft niemand lang te wachten op zijn kopje koffie.

Moving Coffee houdt van eigenzinnige koffie. Koffie gezet op de originele Italiaanse manier met een espressomachine. Een volle en stevige koffie. Hiervan maken ze verschillende varianten, met een espresso als basis. Ook zijn specialiteiten met siropen of likeuren mogelijk.

Wil jij je gasten niet alleen lekkere koffie voorschotelen, maar ook een echte Italiaanse ervaring meegeven? Boek dan de Barista of Italiaanse koffie workshop. Je proeft dan verschillende koffies en leert hoe een bonenmaler en espressomachine werken.

Lees meer over Moving Coffee.

FestiFizz

Tja en dan eindigen we toch weer met de borrel. Prosecco, Italiaanse wijn, Peroni bier, Aperol Spritz, Bellini of Limonsecco. Dit is nog maar een greep uit de bar van FestiFizz. En die bar zit verstopt in een vintage Piaggio Ape. Een Italiaans driewielig wagentje die met liefde en passie is omgebouwd tot een mobiele bubbelbar foodtruck.

Ook is er een koude dranken buffet. Een echte eyecatcher door de sfeervolle presentatie van ijskoude drankjes in stoere zinken teilen. Er zijn verse limonades uit de tap en wat dacht je van een heus 'pimp your Prosecco station'. Alles is volledig aangekleed met sfeervolle decoratie, verlichting en glaswerk.

Maar op een lege maag kun je natuurlijk niet borrelen, dat vindt ook FestiFizz. Daarom hebben zij verschillende Italiaanse borrelplanken of hapjes per persoon.

Salute!

Lees meer over FestiFizz.

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.