De leukste Nederlandse Foodtruck Festivals in 2021

Festivals, we hebben ze al een jaar niet gezien helaas. Wat zou het fijn zijn als we deze zomer - of in het najaar - weer met zijn allen samen kunnen genieten van een hapje en een drankje. Van een aantal Foodtruck Festivals is al een datum bekend en hopelijk gaat dat gewoon door. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

Door: Ruby

14-06-2021

Proostmoment

Lekker rondstruinen tussen de leukste en gezelligste foodtrucks. Ergens je favoriete snack scoren of juist iets proberen wat je nog nooit hebt geproefd. Borrelplanken delen en drankjes in de zon. Leuk voor overdag met de kinderen of s’avonds met je vrienden. Een must go voor foodlovers, maar eigenlijk is een Foodtruck Festival gewoon heel leuk voor iedereen.

Benieuwd naar de festivals bij jou in de buurt? Lees dan vooral verder, want wij verzamelden de leukste festivals.

De Rollende Keukens

Amsterdam // 1 - 5 september 2021

Het Amsterdamse Westerpark wordt één keer per jaar omgetoverd tot de place to be voor foodlovers. En dat weet inmiddels ook iedereen buiten Amsterdam. De drukbezochte Rollende Keukens heeft dit jaar haar veertiende editie in september. Op dit evenement verzamelen zich meer dan 100 Nederlandse én buitenlandse foodtrucks. Een ruime keuze dus aan heerlijke en bijzondere gerechten. Tijdens je hapje en drankje geniet je ook van live optredens en muziek.

De toegang is gratis en de Rollende Keukens zijn elke dag open van 13:00 tot 23:00 uur.

Lees meer over de Rollende Keukens.

Bumper Kluiven

Breda // 3 - 5 september

Je laatste weekend van de zomervakantie goed besteden doe je bij Bumper Kluiven in Breda. Iedereen is welkom en voor de kids is er genoeg vermaak zodat de ouders ook een beetje kunnen genieten van een hapje en een drankje. Terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen, in de zweefmolen of bij de kinderyoga, geniet jij van een speciaal biertje of lekker wijntje. Er zijn tal van foodtrucks waar je je te buiten kunt gaan aan snacks en heerlijke gerechten. Laat die kinderen nog maar een extra rondje in de zweefmolen, neem jij nog een hapje. Of misschien wil je zelf ook een rondje in de zweefmolen, die is namelijk voor jong en oud. Doe dat dan wel even vóór dat hapje.

De toegang is gratis en Bumper Kluiven is op vrijdag open van 16.00 tot 23.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 23.00 uur.

Lees meer over Bumper Kluiven.

Festival Trek

Verschillende steden // juli tot en met september

Festival Trek is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland en reist door de acht grootste en mooiste stadsparken van het land. Normaal gesproken trekt de karavaan van mei tot en met september door Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam, Tilburg en Den Haag. In verband met corona zijn de data voor dit jaar iets aangepast en onder voorbehoud. De agenda ziet er nu als volgt uit:

· Rotterdam 08 t/m 11 juli 2021

· Amsterdam 16 t/m 18 juli 2021

· Tilburg 23 t/m 25 juli 2021

· Nijmegen 06 t/m 08 augustus 2021

· Utrecht 02 t/m 05 september 2021

· Maastricht 09 t/m 12 september 2021

· Den Haag 17 t/m 19 sept 2021

· ‘s-Hertogenbosch 24 t/m 26 september 2021

Ze toveren de stadsparken om tot een groot openluchtrestaurant waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst talent én muzikaal talent. Uit de mooiste mobiele keukens wordt een variatie aan gerechten geserveerd. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen.

Festival Trek is gratis toegankelijke en geschikt voor jong en oud.

Lees meer over Festival Trek.

Smulfestival

Uden // 2 - 4 juli

Op dit knusse festival staan 25 foodtrucks met ruim 50 verschillende gerechten. Geniet tijdens het smullen van live muziek. Bij sommige foodtrucks kun je genieten van je versnaperingen op hun eigen ‘terras’, maar neem vooral ook je picknickkleed mee en strijk neer op het gras. Verzamel jouw favoriete hapjes, bestel een fles wijn en je hoeft je kleedje niet meer af.

Smulfestival is gratis en je kunt op vrijdag genieten van 16:00 tot 23:00 uur. Op zaterdag van 12:00 tot 23:00 en op zondag van 12:00 tot 20:00 uur.

Lees meer over Smulfestival.

Culikaravaan

Middelburg // 11 – 14 augustus

Culikaravaan is een streetfood festival waar een sfeer heerst van ontspanning, ontdekking en gezelligheid. Een culinaire karavaan van mobiele keukens die samen met een verscheidenheid aan artiesten, muziek en amusement een fantastisch evenement neerzetten. De hele dag door kun je genieten van de heerlijkste gerechten. Begin met de lunch en stap van de borrelhappen over op het diner. Je hoeft pas om 23:00 uur het terrein te verlaten.

Culikaravaan is gratis en iedere dag open van 13:00 tot 23:00 uur.

Lees meer over Culikaravaan.

Foodstock

Verschillende steden // Nog geen data bekend

Data voor 2021 zijn nog niet bekend, maar Foodstock hoort zeker in dit lijstje thuis. Met Woodstock in het achterhoofd proef je op dit evenement een relaxte sfeer en saamhorigheid. Eten uit allerlei verschillende keukens komt voorbij, van Mexicaans tot Indonesisch en van Surinaams tot Spaans. Houd je van eten over de grens, dan kun je hier je hart ophalen. Naast de heerlijkste gerechten zijn er ook diverse optredens. Mocht het in 2021 niet lukken, dan hopen wij Foodstock in 2022 weer terug te zien!

Voorgaande jaren trok Foodstock van mei tot en met september door verschillende steden in voornamelijk het zuiden van Nederland.

Lees meer over Foodstock.

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.