Actie in de taxi… uhhh foodtruck

Een foodtruck is sowieso een verrijking van je feestje of evenement. Verwen je gasten met heerlijke versnaperingen en creëer een unieke sfeer. Wil je er echt een bijzondere dag van maken, huur dan een foodtruck die ook workshops verzorgt.

Door: Ruby

13-09-2021

Burgers en maiskolven

Deze foodtrucks verzorgen ook workshops

Leuk voor een teamuitje, kinderfeestje of andere feestelijke bijeenkomst. Onderstaande foodtrucks komen niet alleen met de lekkerste gerechten, maar leren je ook hoe je het zelf kunt bereiden.

Ramai’s foodtruck

Streetfood met een missie. Bij Ramai’s foodtruck willen ze je laten proeven hoe lekker verantwoord snacken kan zijn. Alle gebruikte ingrediënten zijn op biologische basis en komen het liefst bij lokale leveranciers vandaan. Ze bieden een verantwoord alternatief op het huidige fastfood aanbod en delen dat met liefde met zo veel mogelijk mensen. Daarom is het ook mogelijk om bij Ramai een workshop te volgen over bewust koken.

Organiseer jij een evenement met als thema duurzaamheid of bewuster leven, dan is het natuurlijk heel leuk om direct de handen uit de mouwen te steken en kennis op te doen over hoe je op een bewuste manier een maaltijd kunt bereiden.

Lees meer over Ramai’s foodtruck.

Mama Mascha

Ook bij Mama Mascha ben je aan het juiste adres voor gezond en bewust koken - of eigenlijk komen zij aan jouw adres. In hun foodtruck kunnen tegelijkertijd 8 personen koken en bij mooi weer - of een binnenlocatie - kan de groep uitgebreid worden door rondom de foodtruck extra tafels te plaatsen. Ook is het mogelijk om meerdere groepen achter elkaar te laten koken. Wil jij je werknemers of scholieren fit door het leven laten gaan of vind je het leuk om je familie of vrienden wat bewuster te maken van gezond eten, dan helpt Mama Mascha je daar graag bij.

Boek bijvoorbeeld de workshop koolhydraatarm koken of leer hoe je gezonde hapjes of traktaties kunt maken. Er is een workshop over hoe je een 3-gangen diner kookt met minimaal 350 gram groente of over hoe je een gezonde lunch maakt met soep, hartige taart of salades. Je ziet het al, het draait vooral om het verwerken van groenten in de gerechten.

Kom jij niet aan je dagelijkse portie groenten, dan is dit echt een aanrader! En er zijn vast nog wel wat sjoemelaars in je omgeving die baat hebben bij zo’n gezonde workshop.

Lees meer over Mama Mascha.

Kook & Stoof

Bij Kook en Stoof bereiden ze alle gerechten op de Big Green Egg welke is geïntegreerd in hun knusse foodtruck. Op feesten en partijen serveren ze de smakelijkste gerechten. Ben of ken je een echte barbecue-liefhebber of ben je op zoek naar een leuk teamuitje dan zijn de workshops van Kook & Stoof een leuke activiteit. Je leert de veelzijdigheid van de Big Green Egg kennen en geniet daarna uiteraard van de door jezelf bereidde gerechten.

Lees meer over Kook & Stoof.

Casa Lisetta

Italiaanse bruiloft of een evenement met een Italiaans thema? Met Casa Lisetta aan boord zorg je er in ieder geval voor dat niemand zich hoeft te vervelen. De workshops zijn leuk voor teambuilding of om de dag te breken met een leuke activiteit. Ook speciaal voor kinderen organiseert Casa Lisetta een workshop. Ideaal voor op een bruiloft of jubileum waar kinderen misschien snel verveeld raken.

Leer hoe je een echte pizza maakt van het deeg tot de saus tot het beleggen en afbakken in een echte houtoven. Of ga voor de Hapas-workshop en leer hoe je traditionele Italiaanse hapjes maakt. Altijd leuk voor bij een borrel.

Lees meer over Casa Lisetta.

 

Pinky Pie

Op zoek naar meer entertainment voor kinderen, bijvoorbeeld voor op een kinderfeestje of bruiloft? Dan is deze roze knaller echt een aanrader. De kinderen zullen niet alleen hun ogen uitkijken van alle zoetigheid die ze in de foodtruck verkopen, ze zullen zich ook uitstekend vermaken tijdens de workshop cup cakes versieren. Uiteraard blijft het niet bij versieren, er wordt ook cake gegeten en poffertjes gebakken. Gaat het om een kinderfeestje dan spelen ze tussendoor ook het cup cake cadeauspel.

Lees meer over Pinky Pie.

Aviko Foodtruck Workshop Festival

In 2019 organiseerde Aviko op vier locaties in Nederland een foodtruck festival waar ook gekookt werd door het publiek. Door middel van workshops en onder leiding van verschillende chef-koks werden 10 gerechten bereid en daarna met z’n allen aan lange tafels opgegeten. En dat op de mooiste plekken met een fijne sfeer. Afgelopen jaar ging het niet door, maar wie weet kan je je voor 2022 weer inschrijven.

Lees meer over het Aviko Foodtruck Workshop Festival.

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.