9 wel heel bijzondere foodtrucks

Foodtrucks komen in alle bedenkbare soorten, maten, kleuren en vormen. Klein, groot, oud, duurzaam... We zetten 9 wel heel bijzondere exemplaren vanuit de hele wereld voor je op een rij.

Door: Renate

07-05-2021

Melted Icecream
Event Warrior

1. De grootste

De Event Warrior uit Oost-Duitsland claimt de allergrootste foodtruck ter wereld te zijn. Nu kunnen we dat niet met 100% zekerheid stellen, maar klein is hij met zijn lengte van 16 en een halve meter zeker niet. De gigant is breed inzetbaar, van gegrilde steaks tot een proseccoparty.

Kleinste Foodtruck

2. De kleinste

Kleiner dan deze Smart kom je een foodtruck niet snel tegen. Vanuit de kofferbak popt een mini kebabkeuken op en bestelt het Texaanse publiek de lekkerste Döners, die in de U.S. overigens veel minder voorkomen dan in Europa.

Wiendermobile

3. De oudste

Oscar Mayer, de Amerikaanse koning van de hotdogs, was ongetwijfeld een van de eersten, zo niet de allereerste, die met een foodtruck rondreed. In 1936, tijdens de Grote Depressie creëerde het bedrijf de Wienermobiel. In 1988 werden zes nieuwe exemplaren gemaakt die nog steeds rondtouren in de U.S. Je kunt tegenwoordig zelfs een Wienermobiel leasen.

Duurzame foodtruck

4. De duurzame

De meeste foodtrucks zijn behoorlijk duurzaam in hun aanbod. Biologische en lokale producten, recyclebare disposables. Maar de trucks zelf, zeker de oldtimer versies, zijn niet de milieuvriendelijkste exemplaren. Gelukkig zien we steeds meer elektrische foodtrucks, zowel nieuwgebouwd als omgebouwd.

Del Popolo

5. De slimme combi

Del Popolo uit San Francisco combineert heel slim een foodtruck met een zeecontainer. Daardoor heeft deze truck voldoende ruimte voor een enorme authentieke Italiaanse houtgestookte oven die een verse pizza in 60 seconden gaart.

Rovin Mammoth Burritos

6. De berg op

Een burrito serveren in de sneeuw? No problema voor de Roving Mammoth Burritos. Deze foodtruck op rupsbanden serveert streetfood aan hongerige Canadese skiërs.

Space Shuttle Cafe

7. De galactische

Hoewel de naam ietwat misleidend is, de foodtruck is gemaakt van delen van een Douglas DC-3 vliegtuig, heeft het Space Shuttle Café toch wel een enigszins galactisch uiterlijk. De eigenaar heeft er enorm veel geld aan gespendeerd, maar kreeg geen businessdeal van de grond met locatiehouders, omdat hij persé zelf de regie wilde houden in de fancy grillkeuken. Inmiddels staat de Space Shuttle te koop op eBay…

Amfibiefoodtruck

8. Het amfibie

Londen was de eerste stad waar je een amfibievoertuig als foodtruck kon vinden. De varende ice cream foodtruck werd bedacht door de eigenaar, nadat in de U.K. het aantal ijscowagens afnam omdat er steeds meer zones kwamen waar ze verboden werden: hun bellen veroorzaakten te veel geluidsoverlast in woonwijken.

Melted Icecream

9. Het kunstwerk

Een smeltende foodtruck op een van de stranden van Sydney. Het kunstwerk ‘Hot, with the Chance of a late storm’ is gemaakt door The Glue Society. Het geeft een krachtige boodschap over ons veranderende klimaat en was zelfs te zien op de klimaattop in Parijs.

Onze website plaatst enkele noodzakelijke cookies om deze site gebruiksvriendelijke te maken en het gebruik ervan door bezoekers te begrijpen.